2014. május 9., péntek

Epres joghurt eperdzsemből





Apukám tavaly készített eperdzsemet, és akkor kaptam tőle 2 befőttesüveggel. Külön felhívta a figyelmemet, hogy nem tett bele cukrot, mert az eper elég édes volt.
Az egyik adag nagyon hamar elfogyott, a másik pedig mostanáig várta, hogy felhasználjam. Nagyon örülök, hogy ilyen sokáig pihentettem a polcon, mert most pont jól jött ehhez a fogyókúrás édességhez. Éppen olyan ízt sikerült kreálnom, mint amilyen régen a bolti epres joghurt volt, csak az én joghurtomnak ízfokozó nélkül is eperíze lett.



Hozzávalók 2 személyre:

45 dkg natúr joghurt
25 dkg cukrozatlan, házi eperdzsem
4 dkg nyírfaporcukor
1 citrom reszelt héja
eperszemek és citromfű a díszítéshez

elkészítés:

  1. Az epret botmixerrel pépesítjük, és az eperpürét elosztjuk 2 üvegpohárban.
  2. Rákanalazzuk a porcukorral, reszelt citromhéjjal elkevert joghurtot, és a krémet behűtjük
  3. Fogyasztás előtt friss eperszemekkel és citromfűvel díszítjük, majd tálaljuk.