2014. május 9., péntek

Epres joghurt eperdzsemből






Apukám tavaly készített eperdzsemet, és akkor kaptam tőle 2 befőttesüveggel. Külön felhívta a figyelmemet, hogy nem tett bele cukrot, mert az eper elég édes volt.
Az egyik adag nagyon hamar elfogyott, a másik pedig mostanáig várta, hogy felhasználjam. Nagyon örülök, hogy ilyen sokáig pihentettem a polcon, mert most pont jól jött ehhez a fogyókúrás édességhez. Éppen olyan ízt sikerült kreálnom, mint amilyen régen a bolti epres joghurt volt, csak az én joghurtomnak ízfokozó nélkül is eperíze lett.






Hozzávalók 2 személyre:

45 dkg natúr joghurt (1 nagy pohár)
25 dkg cukrozatlan, házi eperdzsem
4 dkg nyírfaporcukor
1 citrom reszelt héja
eperszemek és citromfű a díszítéshez

elkészítés:

  1. Az eperdzsemet botmixerrel pépesítjük. A citromot megmossuk, leszárítjuk, héját lereszeljük.
  2. A joghurtot simára keverjük a cukorral és a reszelt citromhéjjal.
  3. Az eperpürét elosztjuk 2 üvegpohárban, majd a joghurtot is kétfelé osztva rákanalazzuk.
  4. Behűtjük, fogyasztás előtt pedig eperszemekkel és citromfűvel díszítjük.