2014. június 19.

Caprese olívabogyóval





Ezt a tipikus olasz salátát előételként szolgálják fel, színei pedig az olasz zászlót idézik. Persze nekünk magyaroknak eszünkbe juttathatja a mi lobogónkat is. :D „Capri salátája” eredetileg csak 3 hozzávalóból áll: paradicsomból, buffalo mozzarellából és bazsalikomból, amit extra szűz olívaolajjal öntöznek meg, és friss fekete borssal, valamint tengeri sóval ízesítenek. Természetesen létezik egyéb variánsa is, pl. petrezselyemmel is készíthetjük, és különböző öntetekkel is meglocsolhatjuk. A legfontosabbak azonban a jó minőségű alapanyagok, vagyis az, hogy a fent felsorolt 3 legfőbb hozzávaló a lehető legfinomabb legyen. A tálalásnak pedig csak a fantáziánk szabhat határt.
Én most zöld olívabogyóval és fehér borssal ízesítettem, és csak nagyon kevés olívaolajjal locsoltam meg, mert életem párja - akiről sokan azt hiszik, hogy tényleg egy kutya - így szereti. :)




Hozzávalók 1 személyre:

2 paradicsom
15 dkg mozzarella (nálam light)
2-3 szem magozott zöld olívabogyó
4-5 friss bazsalikomlevél
1 ek. extra szűz olívaolaj
őrölt fehér bors


elkészítés:
  1. A bazsalikomlevelet megmossuk, leszárítjuk. A paradicsomot megmossuk, megszárítjuk, és vékony karikákra szeljük.
  2. A szeletekre vágott mozzarellát negyedeljük. Az olívabogyót felkarikázzuk.
  3. A paradicsomot a sajttal felváltva tányérra rendezzük, és sóval, borssal ízesítjük. Olívabogyóval és bazsalikomlevelekkel díszítjük, és olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.