A legutóbbi palacsintasütésből kimaradt 2 darab, és mivel imádom a sós töltelékkel készült palacsintákat, ill. konkrétan a sajtos-tejfölös a kedvencem, így ez lett az ebédem. Ezúttal azonban egy kis fokhagymát is kevertem a tejfölbe, és bár maga a recept alapból sem egy nagy valami, mégis szerintem sokkal finomabb lett ezzel a kis plusszal. Megérdemelte, hogy felkerüljön a blogra. :)
Nem csak ebédre, de reggelire vagy vacsorára is elkészíthetjük.
Nem csak ebédre, de reggelire vagy vacsorára is elkészíthetjük.
2 palacsinta (lehet másnapról is)
4 ek. tejföl
2 gerezd fokhagyma
6 dkg Pannónia sajt reszelve
őrölt fehér bors
zöldfűszeres só
1 tk. olívaolaj
1 marék vegyes csíra
elkészítés:
- A megtisztított fokhagymagerezdeket az olajon megpirítjuk, kevés fűszersóval meghintve, mozsárban összetörjük, majd az őrölt borsot is hozzáadva elkeverjük a tejföllel.
- A palacsinták egyik felét megkenjük 2-2 evőkanál fokhagymás tejföllel, megszórjuk 3-3 dkg reszelt sajttal, és mindkettőt háromszög alakúra hajtjuk.
- Beletesszük abba a serpenyőbe, amiben a fokhagymát sütöttük, és mindkét oldalukat átmelegítjük. A csírával együtt tálaljuk.
A recept a Kifőztük gasztromagazin februári számában is megjelent.