Mily' meglepő, gyerekkoromban egyáltalán nem szerettem a körözöttet, de pár éve valahogy sikerült megbarátkoznom vele. Valószínűleg házi túróból készülhetett az a bizonyos, ami úgymond jó útra térített, ezért én is mindig igyekszem házi túrót használni, mert sokkal krémesebb, ízletesebb így. Igaz, nem szabad sokáig tárolni, mert hamar megkeseredik, de erre nem sok esély van nálunk. :D
Vacsorára, csak magában is szívesen fogyasztom, főleg fogyókúrázás idején, de friss, házi kenyérrel az igazi. :)
Vacsorára, csak magában is szívesen fogyasztom, főleg fogyókúrázás idején, de friss, házi kenyérrel az igazi. :)
Hozzávalók:
50 dkg házi túró
1 fej lila vagy vöröshagyma (fele lehet újhagyma is)
1,5 ek. őrölt pirospaprika
1 tk. fűszerkömény
őrölt fekete bors
só
vaj ízlés szerint (házi túró használata esetén elmaradhat)
elkészítés:
- A túrót villával áttörjük, alaposan elkeverjük a pirospaprikával, és ízlés szerint sóval, borssal, fűszerköménnyel ízesítjük.
- Beleforgatjuk a finomra aprított hagymát (és/vagy a felkarikázott újhagymát), és tálaljuk.