2015. április 20., hétfő

Körözött túró










Mily meglepő, gyerekkoromban egyáltalán nem szerettem a körözöttet, de pár éve valahogy sikerült megbarátkoznom vele. Valószínűleg házi túróból készülhetett az a bizonyos, ami úgymond jó útra térített, ezért én is mindig igyekszem házi túrót használni, mert sokkal krémesebb, ízletesebb így. Igaz, nem szabad sokáig tárolni, mert hamar megkeseredik, de erre nem sok esély van nálunk. :D
Vacsorára csak magában is szívesen fogyasztom, főleg fogyókúrázás idején, de friss, házi kenyérrel az igazi. :)










Hozzávalók:

50 dkg házi túró
1 közepes fej lila vagy vöröshagyma (fele lehet újhagyma is)
1,5 ek őrölt pirospaprika
1 tk fűszerkömény
őrölt fekete bors

vaj ízlés szerint (házi túró használata esetén elmaradhat)

elkészítés:

  1. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk (ha újhagymával készítjük, tisztítás után felkarikázzuk). 
  2. A túrót tálba tesszük, villával áttörjük, és alaposan elkeverjük a pirospaprikával. 
  3. Ízlés szerint sóval, borssal és fűszerköménnyel ízesítjük, majd tálaljuk.