2022. november 19.

Csokoládés-sajtkrémes keksz

 

 


 
Ismét egy sütés nélküli és sűrített tejes édességet mutatok, mert amikor legutóbb nekifogtam a sűrített tej főzésnek, nem apróztam el, és a kész mennyiségből egyből kétféle desszertet csináltam. Bár alapvetően nem vagyok egy kekszes típus, és pláne nem sűrűn szoktam a felhasználásával készülő édességeket gyártani, de néha nem árt ismeretlenebb vizekre evezni. :) Egyébként jópofának tartom, hogy a bolti keksszel lehet kreatívkodni, pl. be lehet tölteni, bevonhatjuk csokival, vagy egyéb módon mókázhatunk vele. Ezúttal a keksz nem egy sütés nélküli torta talapzata lett, hanem csokival gazdagon bevont, emeletes töltött keksz. Bevallom, én továbbra sem rajongok az ilyen típusú édességekért, de aki szereti, ill. nincs kedve bíbelődni a sütéssel, annak jó választás lehet. ;)

 


Hozzávalók 6 darabhoz:

10 dkg natúr krémsajt (pl. Philadelphia)
5 dkg házi cukrozott sűrített tej
24 db vajas keksz (pl. Spar Butter Biscuits vagy Butterkeks – Aldi)
15 dkg ét- és tejcsokoládé vegyesen
aprított natúr pisztácia
aprított kesudió

elkészítés:
  1. A krémsajtot a sűrített tejjel alaposan összekeverjük. 18 darab kekszet az egyik felén megkenünk az édes sajtkrémmel, 3-3-at egymásra helyezünk, és mindegyiket befedjük 1-1 krém nélküli keksszel. Ilyen módon 6 db négyrétegű töltött kekszünk lesz.
  2. A kétféle csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, és szilikon ecset segítségével – az aljuk kivételével – minden oldalukon bevonjuk vele a töltött kekszeket.
  3. Sütőpapírra sorakoztatjuk, és a tetejüket megszórjuk aprított pisztáciával és kesudióval. Néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a kekszek megpuhuljanak.
Tipp:
A krémhez keverhetünk vaníliapasztát, de reszelt narancshéjjal is ízesíthetjük.