2016. július 11.

Kókusztejes-gyömbéres sárgabarack-krémleves








Az utolsó szem sárgabarackok már pár napja a hűtőben várták a sorsukat, és szerintem ők is, mi is örültünk, hogy ez a frissítő krémleves készült belőlük. :)






Hozzávalók 4 személyre:

75 dkg sárgabarack
6 dkg kókuszreszelék
kókuszvirágcukor (ízlés szerint)
1 vaníliarúd
1 ek. frissen reszelt gyömbér
1 ek. citromlé
4 tk. pirított, vágott mandula a tálaláshoz

elkészítés:
  1. A kókuszreszeléket lábasba tesszük, felöntjük másfélszeres mennyiségű, forrásban lévő vízzel, majd 5 percig főzzük. Teljesen kihűtjük.
  2. A kókuszos vizet leturmixoljuk, majd sűrű szövésű konyharuhába öntjük, és alaposan kicsavarjuk. Az így kapott kókusztejet hűtőbe tesszük, majd a felszínéről lefejtjük a kókuszzsírt, mert csak a tejre lesz szükségünk. (A kinyomkodott kókuszreszeléket megszárítjuk, és később pl. süteményhez használhatjuk.)
  3. A barackokat leforrázzuk, 1-2 perc elteltével lehúzzuk a héjukat, és kimagozzuk. A gyümölcsöt lábasba tesszük, cukorral, citromlével, gyömbérrel ízesítjük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és forrástól számítva 3-4 percig főzzük.
  4. Hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait, a levest leturmixoljuk, majd kihűtjük és belekeverjük a kókusztejet. Pirított mandulával és/vagy kókusztejszínből vert habbal tálaljuk.
Megjegyzés:
Saját gyártású kókusztej helyett boltival is készíthetjük.