2014. február 5., szerda

Marcipán-kávé







A karácsony nálunk sosem telik el felturbózott kávé nélkül. Most se feledkeztem meg róla, csak épp a blogra nem került fel, mert a fotózás valahogy elmaradt. Mivel azonban az utóbbi hetek igazi téli hideget és havat produkáltak, ezért úgy gondoltam, újra elkészítem, hiszen most különösen jól tud esni egy finom, forró kávé némi extrával.
Én különösen kedvelem az alkoholos aromájú feketét, pláne, ha azt az alkoholos aromát valamilyen likőrnek köszönhetjük.





Hozzávalók 2 személyre:

1,5 dl presszókávé
6 dkg marcipánmassza
méz (ízlés szerint)
2 tk Amaretto likőr
1 dl tejszín
néhány szem Amarettini keksz
csipet őrölt fahéj

elkészítés:

  1. A szokásos módon kávét főzünk.
  2. A marcipánt nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a tejszínt kemény habbá verjük, a kekszet pedig egy kis zacskóba téve kisebb darabokra törjük.
  3. A frissen lefőtt, forró kávét egy nagyobb bögrébe töltjük, elkeverjük benne a marcipánt és annyi mézzel ízesítjük, amilyen édesre szeretnénk a kávét. Ha a marcipán nem oldódik fel, akkor kávékiöntőben felforrósítjuk a kávét, amíg a marcipán teljesen fel nem olvad benne.
  4. Hozzáadjuk a likőrt is.
  5. A marcipános kávét csészékbe töltjük, tetejére kanalazzunk a tejszínhabot, majd megszórjuk a kekszmorzsával és a fahéjjal.