2014. február 5., szerda

Marcipán-kávé





A karácsony nálunk sosem telik el felturbózott kávé nélkül. Most se feledkeztem meg róla, csak épp a blogra nem került fel, mert a fotózás valahogy elmaradt. Mivel azonban az utóbbi hetek igazi téli hideget és havat produkáltak, ezért úgy gondoltam, újra elkészítem, hiszen most különösen jól tud esni egy finom, forró kávé némi extrával.
Én különösen kedvelem az alkoholos aromájú feketét, pláne, ha azt az alkoholos aromát valamilyen likőrnek köszönhetjük.




Hozzávalók 2 személyre:

1,5 dl frissen főzött presszókávé
6 dkg cukrozott marcipánmassza
méz (ízlés szerint)
2 tk. Amaretto likőr
1 dl tejszín
néhány szem Amarettini keksz
csipet őrölt fahéj

elkészítés:
  1. A marcipánt nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tejszínt kemény habbá verjük. A kekszet egy kis zacskóba téve, kisebb darabokra törjük.
  2. A frissen lefőtt, forró kávét bögrébe töltjük, elkeverjük benne a marcipánt, és annyi mézzel ízesítjük, amilyen édesre szeretnénk a kávét. (Ha a marcipán nem oldódik fel, akkor kávékiöntőben újra felforrósítjuk a kávét, és addig kevergetjük, amíg a marcipán teljesen fel nem olvad benne.
  3. A marcipános kávéhoz adjuk a likőrt, csészékbe töltjük, tetejére kanalazzunk a tejszínhabot, majd megszórjuk a kekszmorzsával és a fahéjjal.