2021. október 3.

Babaköszöntő torta ikreknek

 

 


 


A kalandos afrikai út helyett egy gólya itt maradt, és sokkal izgalmasabb feladatnak téve eleget, rögtön két kisbabával ajándékozta meg a barátainkat. :D Régóta várták már a pillanatot, hogy szülők lehessenek, és most végre beköszöntött az életükbe a legnagyobb boldogság – az álmuk valóra vált. :)
A várandósság hónapjait végigszurkoltuk, az utolsó hetekben pedig lázas készülődésbe kezdtünk – részben ugyanis saját készítésű ajándékokkal szerettük volna meglepni az újdonsült anyukát és apukát. Én napokon át cuki képek szerkesztésével foglalatoskodtam, a Kutyafül pedig lézergravírozóval formába öntötte az elkészült műveket, hogy azok egy része bekeretezve díszíthesse majd az ikrek szobáját. Továbbá a babaköszöntő képeslapot is mi eszkábáltuk össze. A másik fő sk. meglepinek naná, hogy tortának kellett lennie, hiszen olyan nincs, hogy a Sünis kanál elszalasszon egy olyan kivételes alkalmat, mint a gyerekszületés. :D Mivel a tortát a kórházban tett látogatásunkkor szerettem volna átadni, semmiképp nem akartam nagy méretűt sütni. Ez a kis szívecske pont akkora, hogy a mi Drágáink szinte egy ültő helyükben bepuszilhatják, és így nem okozhat gondot a hűtés a nem otthoni körülmények között.
Az alkalom kiemelt fontossága miatt rendeztem egy próbasütést, és miután a teszt 95%-ban jól sikerült, a nagy alkalomra már tökéletesítve került ki a kezem alól kedvenc ikreink első, igazából nulladik szülinapinak tekinthető, pihepuha tortája. :)
A tegnapi látogatásunkkal és az ajándékokkal nagy meglepetést és örömet szereztünk a mi csodaszép anyukánknak, ill. a büszke apukának. Most is, mint mindig, csak úgy repült az idő négyesben. :)

Drága Barátaink, nagyon büszkék vagyunk rátok!
A boldogságotok nekünk is nagy öröm. :)
Sok egészséget és örömteli éveket kívánunk nektek!


Isten hozott, Nátániel és Ramóna!
+




 

Kókuszkrémtorta:

Hozzávalók 18 cm-es tortaformához:

a piskótához:
4 tojás
8 dkg porcukor
8 dkg olvasztott vaj
7 dkg fehér tönkölyliszt
7 dkg őrölt mandula vagy mandulaliszt
3 g sütőpor

a kókuszkrémhez:
1 nagy (kb. 60 g) tojás
3 dkg kókuszreszelék, darálva
1,5 dkg fehér tönkölyliszt
1 dkg étkezési kukoricakeményítő
3 dl kókusztejszín
1 vaníliarúd kikapart magjai vagy 2 cs. Bourbon vaníliás cukor
5 dkg vaj
7 dkg porcukor
gél állagú, királykék, azúrkék és piros ételszínezék (pl. Fractal Colors)

elkészítés:
  1. A szív sablonhoz sütőpapírból 18 cm átmérőjű körlapot vágunk ki, amit félbehajtunk és kiszabunk belőle egy fél szív formát. Félretesszük.
  2. A piskótához a tojássárgáját a porcukorral felhabosítjuk, hozzáadjuk a langyosra hűlt olvasztott vajat, majd felváltva beledolgozzuk a sütőporral vegyített tönköly- és mandulalisztet, valamint a felvert tojásfehérje felét. Óvatosan hozzáforgatjuk a többi fehérjehabot is.
  3. A tésztamasszát a sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. A piskótát 2-3 percig a formában hagyjuk, majd abból kivéve, tortarácson hagyjuk teljesen kihűlni. Két lapra vágjuk, és egyben hagyjuk.
  4. A szív sablon széleit körben lekenjük egy kevés vajjal, ráfektetjük a tésztára, és ennek mentén kivágjuk a szív formát.
  5. A krémhez a tojást lábasba ütjük, majd a kókusztejszínt fokozatosan hozzáöntve, csomómentesre keverjük a darált kókuszreszelékkel, a keményítős liszttel, a porcukor felével és a vaníliamagokkal. Kis lángon, kevergetve sűrű pudinggá főzzük. Teljesen kihűtjük, miközben többször átkeverjük.
  6. A puha vajat a többi (vaníliás) porcukorral habosra kavarjuk, és a pudinghoz dolgozzuk. Hűtőbe tesszük.
  7. A lehűtött krémet kétfelé vesszük, az egyik adagba kétféle kék színű, a másikba piros ételfestéket keverünk.
  8. Mindkét krémet 2/3-1/3 arányban kettévesszük, és a kisebbik mennyiségeket külön-külön, csillagcsöves habzsákokba töltjük. Ezt a díszítéshez fogjuk használni.
  9. A többi kék és a rózsaszín krémmel betöltjük a tésztát úgy, hogy együtt szív alakot formázzanak, és befedjük a másik piskótalappal.
  10. A megmaradt krémekkel körbekenjük a torta szélét és tetejét, és középen szépen összedolgozzuk.
  11. A habzsákokba töltött krémmel tetszőlegesen kidíszítjük a torta tetejét. Fogyasztásig hűtőbe tesszük. (Ha a tortát ajándékba szánjuk, a közepére díszt is helyezhetünk.)
sütési hőfok: 170°C
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: kb. 35 perc