2012. augusztus 4., szombat

Sárgadinnyés túrótorta





Érdekes ötletnek tartottam a túrót sárgadinnyével kombinálni, ezért esett a választásom erre a receptre, amit szintén egy receptes oldalon találtam. Leheletnyit alakítottam rajta.

Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:

Piskótához:
3 tojás
3 ek cukor
3 csapott ek liszt
csipet só
vaj + liszt a forma kikenéséhez

Krémhez:
15 dkg túró
2 dl habtejszín
porcukor ízlés szerint
2 kisebb sárgadinnye
1-2 cs. zselatin fix
1 cs. színtelen tortazselé

elkészítés:

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd felváltva hozzáforgatjuk a lisztet és a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. A formát kivajazzuk-kilisztezzük, beleöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben megsütjük.
  3. A kész piskótát kivesszük a formából, és rácson hagyjuk kihűlni.
  4. Az sárgadinnyék magházát eltávolítjuk, cikkekre vágjuk, a dinnyehús egyik felét késes mixerben pépesítjük, szűrőkanálba tesszük és a levét hagyjuk kicsit lecsöpögni.
  5. A dinnyecikkek másik felét szép vékony szeletekre vágjuk és félretesszük.
  6. A krémhez a túrót villával áttörjük, összekeverjük a dinnyepéppel, majd a zselatinnal, ízesítjük a porcukorral, végül hozzáforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt.
  7. A tésztát visszatesszük a formába és a tetejére rásimítjuk a dinnyés túrókrémet. Hűtőbe tesszük 1 órára.
  8. A megdermedt krémet körben kirakjuk a dinnyeszeletekkel és rácsorgatjuk a csomagon lévő utasítás szerint elkészített zselatint.
  9. Hűtőben tovább dermesztjük, majd lekapcsoljuk róla a karimát, felszeleteljük és tejszínhabot kínálunk mellé.

sütési hőfok: 160ºC
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: 20 perc







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése