2014. június 11.

Kivijoghurt





Nem mondhatnám, hogy olyan nagy eltérés van e között és az eperjoghurt között, csupán másik gyümölcsöt használtam, ill. a joghurt sem bolti már. Olyan jó házilag gyártani a gyümölcsjoghurtot! :) Így valóban egészséges, kevésbé hizlaló, és nincs benne ízfokozó.
Ehetjük reggelire vagy tízóraira, nekünk azonban kellemes esti nasiként szolgált.




Hozzávalók 2 személyre:

45 dkg házi készítésű görög joghurt (házi joghurtból)
2 nagy kivi
4 dkg nyírfaporcukor (vagy ízlés szerint)
1 tk. frissen facsart citromlé
kivi a tálaláshoz

elkészítés:

  1. Előző nap egy szűrőtálat kibélelünk jó nedvszívó képességű konyharuhával, alá teszünk egy tálat, hogy abba csöpögjön a savó, és beleborítunk 80 dkg joghurtot.  Tányérral lefedve, szobahőmérsékleten 1 napig csepegtetjük.
  2. A kivit meghámozzuk, feldaraboljuk, és a citromlét is hozzáadva, turmixgépben vagy botmixerrel pürésítjük.
  3. A kész görög joghurtot simára keverjük a cukorral, majd 2 üvegpohárban elosztjuk a joghurt felét. Kétfelé osztva ráöntjük a kivipürét, befedjük a 2. réteg joghurttal, és fogyasztásig hűtőbe tesszük. Tálaláshoz karikára szelt, friss kivit kínálhatunk hozzá.








2 megjegyzés:

  1. Ájjjj... de klasszul néz ki! Rég ettem kivit. Most jól jönne nekem is egy pohárkával ebből a finom házi joghurtból. :) :v

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De cuki vagy, köszi! :) Máris küldöm, és ahogy melegszik az idő, te máris kanalazhatod. ;)

      Törlés