2014. június 12., csütörtök

Majdnem görög saláta






Igen, csak majdnem. Mégpedig azért, mert a Kutyafül nem akart zöldsalátát enni, az olívabogyót pedig nem szereti. Így ez a sali ezek nélkül készült. Az uborkát kikönyörögtem, mert az sem tartozik nyersen a kedvencei közé. Szigorúan csak olyat volt szabad beletennem, ami kicsit sem keserű. Érdekes, de szerintem a retek akkor is kesernyés, ha jónak számít, azt viszont ennek ellenére is szereti. Én persze megint kimaradtam a salátaevésből, pontosabban maradtam a jól bevált kis káposztasalimnál. :D










Hozzávalók 1 személyre:

Salátához:
2 közepes paradicsom
10 dkg kígyóuborka
1 retek
1 vastag szelet kaliforniai paprika
1 egészen kis fej lila hagyma
10 dkg feta sajt

Öntethez:
1 nagy gerezd fokhagyma
1,5 ek extra szűz olívaolaj
1 tk balzsamecet
oregánó
bazsalikom
őrölt fehér bors


elkészítés:

  1. A zöldségeket megmossuk. A paradicsomot és a paprikát felkockázzuk, az uborkát vastagabb szeletekre vágjuk, a szeleteket pedig negyedeljük. A retket és a hagymát vékonyra szeljük. A felaprított zöldségeket tálba tesszük.
  2. A sajtot felkockázzuk és a zöldségekre tesszük.
  3. Az öntethez a fokhagymát megtisztítjuk, áttörjük és a többi hozzávalóval együtt az olajhoz és az ecethez keverjük. (Amennyiben friss zöldfűszereket használunk, akkor előtte megmossuk azokat, leszárítjuk, lecsipkedjük a száráról és felaprítjuk.)
  4. Az öntetet a salátára csorgatjuk és összeforgatjuk. Tálaljuk.












4 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik! Imádom a görög salátát úgyhogy biztos vagyok benne, hogy ezt is szeretném. :D ...és nem csak majdnem. ;) Nagyon étvágygerjesztő, ahogy ott csücsül azokban a kelyhekben. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Én pedig nem csak majdnem örülök neki, hogy szereted. :D Köszi a kedves szavakat, hálából küldök egy szép nagy kehely hűsítő salátát. :)

      Törlés
  2. Nagyon nekem való :) Guszta lett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, Csilla, és köszi! :) Küldök kóstolót. ;)

      Törlés