2012. augusztus 7.

Tejszínes csirkemáj





A tejszínes csirkemáj nagy ötlet. Póréhagymával készítettem életemben először egy ismert receptes oldalról. Annyira omlós és puha volt, akkora élményt adott akkor, hogy hirtelen megugrott a szerotonin szintem. Aztán valamiért feledésbe merült, amikor meg épp eszembe jutott, akkor vagy máj vagy tejszín nem volt itthon. Most bezzeg mindkettőből vettem, és úgy éreztem, egy kis kaliforniai paprikát is muszáj belecsempésznem. Mivel a póréról utóbb végérvényesen kiderült, hogy nem tartozik a kedvenceim közé, ezúttal mellőztem a használatát, és maradtam a jól bevált vöröshagymánál.





Hozzávalók 2 személyre:

25 dkg csirkemáj
1 kis fej vöröshagyma
1 szelet (kb. 5 dkg) piros húsú kaliforniai paprika
2,5 dkg vaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
őrölt fekete bors

majoránna
1 ek. tejföl
1 dl tejszín
1 ek. keményítő

elkészítés:

  1. A hagymát és a paprikát felaprítjuk. A májat kisebb darabokra vágjuk. A tejszínben simára keverjük a keményítőt.
  2. A felhevített vajon megdinszteljük a megsózott hagymát és a paprikát, a tűzről lehúzva hozzákeverjük a fokhagymát és a fűszereket, majd hozzáadjuk a májat.
  3. 2-3 perc sütés után belekeverjük a tejfölt, és ha az étel készre főtt, besűrítjük a keményítős tejszínnel. Összeforraljuk, majd tálaljuk.





2 megjegyzés:

  1. Óha! Kérek szépen ilyen finomságot ebédre! :) Nagyon szépen nézek ám! *.* És cserébe még egy kis májkrémet is küldök. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kapod-kapod, és szerintem nagyon jó cserét csinálunk mindketten. :) A májkrémed már messziről is ígéretes.

      Törlés