2012. augusztus 7., kedd

Paparikás-tejfölös májragu






A ragu jelentésével nem voltam tisztában, de mindenképpen valami szaftos húsétel ugrott be az elnevezés kapcsán. Aztán utánaolvastam és megtudtam, hogy valóban szaftos étel, elsősorban húsból készül, de májból sem tilos, és lassan kell főzni, hogy minél zamatosabb legyen. Fontos, hogy a hozzávalókat sima felületűre, azaz lehetőleg kockára vágjuk, mert így az értékes nedvek nem tudnak olyan könnyen kiszökni belőle. Gondolom, ez áll a májra is. A szaftosságát tejföllel fokoztam, ami különösen puhává tette. Tulajdonképpen tejfölös resztelt májat készítettem.





Hozzávalók 2 személyre:

30 dkg csirkemáj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 ek mangalicazsír
1 púpozott ek tejföl
1 tk őrölt pirospaprika
1 mk őrölt kömény
őrölt fekete bors

elkészítés:

  1. A hagymát felaprítjuk és egy serpenyőben a zsíron kissé megpirítjuk, majd levesszük a tűzről.
  2. A hagymát elkeverjük a fokhagymával és a fűszerekkel, rátesszük a kisebb kockákra vágott májat és kicsit pirítjuk.
  3. Hozzákeverjük a tejfölt és fedő alatt, kis lángon készre pároljuk az ételt. 
  4. Ízlés szerinti körettel fogyasztjuk. (Én hirtelen kisütött, enyhén tejfölös csirkemellszeleteket és rántott cukkinit adtam mellé.)








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése