2012. augusztus 3.

Hagymás frankfurti virsli csípősen





A virsli mindig megment minket, ha nincs időm vagy kedvem nagyobb főzéshez, vagy épp fogyózunk, sőt akkor is, ha nagy ritkán késő este éhezünk meg, és nem akarunk szemérmetlenül bűnözni. Neki köszönhetően esti evés után sincs túl nagy lelkifurdalásunk. Persze ehhez jó minőségű virslit kell választani, nem azt a borzalom kategóriájú "tecsó" gazdaságos, virslinek a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető szutyadékot. Az én kedvencem a frankfurti virsli, abból is a Penny-ben kapható fajta, mert az hús a javából, legalábbis szerintem. Roppanós, alig van benne zsír és meglepően zamatos.
Ennek az ételnek egyébként az a sztorija, hogy kínomban találtam ki, amikor pár évvel ezelőtt, amikor még a színpad jelentette számomra a világot, ebédhez képest későn értem haza, és már nem volt kedvem "szutykolni" a kajával. A sült virslit jobban kedvelem felkarikázva, serpenyőben sütve, mint sütőben készítve, és így nem is kell rá olyan sokat várni. A cicáim is szeretik ezt az ételt, mert a virsli karikázása közben nekik is le-lehull egy kis virslivég.
Nagy kukoricarajongó vagyok, ezért köretnek rendszerint zsíron futtatott konzerv kukoricát szoktam magamnak készíteni hozzá, ami szintén pillanatok alatt megvan. Persze ez a köret nem esti evésre való, hiszen a kukorica szép munkát végez súlygyarapítás címén.
Ezúttal maradék rizs készült mellé egy kevés, szintén maradék kukoricával elkeverve.






Hozzávalók 2 személyre:

5-6 szál frankfurti virsli
1 nagyobb fej vöröshagyma
fél szál hegyes erős paprika
1 ek mangalicazsír

elkészítés:

  1. A virslit felkarikázzuk. A hagymát megtisztítjuk, az erős paprikát megmossuk, leszárítjuk, és mindkettőt felaprítjuk.
  2. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük a zsírt, megdinszteljük rajta a hagymát a paprikával együtt, majd hozzáforgatjuk a virslit, és pirosra sütjük.
  3. Tetszés szerinti körettel (és akár friss salátával együtt is) tálaljuk.





4 megjegyzés:

  1. Frankfurti virsli! Imádom! Ez a jó kis csípős-serpenyős variáció is biztos nagyon ízlene! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, örülök! :) Én speciel csak a frankfurtit szeretem, vagyis azt nagyon, illetve régen volt a hot-dog virsli, az a fekete csíkos műanyag bélbe töltött, borsos ízesítésű - na azt nagyon szerettem. Egy időben kicsit túlettük magunkat virslivel, ezért most már csak ritkán készítem. :D

      Törlés
    2. Gabi, már a hasunkban van:) Jó ötlet volt feltenni a Fb-ra, köszi!:)

      Törlés
    3. Kata, igazán örülök, hogy egy ilyen egyszerű étel, mint ez a hagymás virsli, sikert tudott aratni. :)

      Törlés