2012. augusztus 1., szerda

Csőben sült sajtos sertéskaraj csirkemájjal






A csőben sült hagymás-sajtos csirkemell-lel együtt készítettem el ezt az ételt. Az előbb említett hús lett a Kedvesem ebédje, ez a májas meg az enyém. A sok csirkemell után végre megint karajjal leptem meg magamat. Egyszerű étel, de isteni finom, eddig mindig nagy sikert arattam vele, ha vendégeknek készítettem.









Hozzávalók 2-4 személyre:

4 szelet rövidkaraj
grillfűszer
liszt
1 jó ek mangalicazsír

Tetejére:
25 dkg csirkemáj
1 fej vöröshagyma
1 kisebb zöldpaprika
1 szelet piros húsú kaliforniai paprika
4 nagy gerezd fokhagyma
őrölt fehér bors
őrölt kömény

10 dkg trappista sajt

elkészítés:
  1. Az ujjnyi vastag hússzeleteket háztartási fólia alatt kiklopfoljuk, mindkét oldalukon alaposan megszórjuk grillfűszerrel, pár percet állni hagyjuk, majd lisztbe mártva, kevés zsíron hirtelen kisütjük. (Éppen csak kapjon egy kis pírt, de a belseje ne süljön át!) A szeleteket egymás mellé fektetjük egy nagyobb tűzálló edényben.
  2. A májat kisebb darabokra vágjuk.
  3. A hagymát és a kaliforniai paprikát felaprítjuk, megsózzuk és megdinszteljük a hús sütéséből megmaradt zsíron. Ha szükséges, pótoljuk a zsiradékot.
  4. A hagymás alapot lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a megtisztított, áttört fokhagymát és a fűszereket, a májat rátesszük a hagymás alapra, összeforgatjuk és csak addig sütjük, hogy a közepe még kissé nyers maradjon.
  5. A resztelt májat a karajszeletekre halmozzuk, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben készre sütjük.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: kb. 20 perc






 





2 megjegyzés:

  1. Ejha! Na ez aztán a nekem való eledel! :D Nagyon gusztán néz ki! Nem csodálom, hogy sikered volt vele! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor nincs mese, terítek és megint együtt eszünk! :D Örülök, hogy te is szereted az ilyen husikat.

      Törlés