2012. augusztus 1.

Csőben sült sajtos sertéskaraj csirkemájjal





A csőben sült hagymás-sajtos csirkemell-lel együtt készítettem el ezt az ételt. Az előbb említett hús lett a Kedvesem ebédje, ez a májas meg az enyém. A sok csirkemell után végre megint karajjal leptem meg magamat. Egyszerű étel, de isteni finom, eddig mindig nagy sikert arattam vele, ha vendégeknek készítettem.







Hozzávalók 2-4 személyre:

4 szelet rövidkaraj
grillfűszer
liszt
1 ek. szilárd mangalicazsír
25 dkg csirkemáj
1 fej vöröshagyma
1 kis zöldpaprika
1 szelet piros húsú kaliforniai paprika
4 nagy gerezd fokhagyma
őrölt fehér bors
őrölt kömény

10 dkg trappista sajt

elkészítés:

  1. Az ujjnyi vastag hússzeleteket egy ív folpack alatt kiklopfoljuk, mindkét oldalukon alaposan megszórjuk grillfűszerrel, pár percet állni hagyjuk, majd lisztbe mártva, kevés zsíron hirtelen kisütjük. (Éppen csak kapjon egy kis pírt, de a belseje ne süljön át!) A szeleteket egymás mellé fektetjük egy nagyobb tűzálló edényben.
  2. A májat kisebb darabokra vágjuk. A hagymát és a kaliforniai paprikát felaprítjuk, megsózzuk és megdinszteljük a hús sütéséből visszamaradt zsíron. Ha szükséges, pótoljuk a zsiradékot.
  3. A hagymás alapot lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük benne a megtisztított, áttört fokhagymát és a fűszereket. Rátesszük a májat, összeforgatjuk a hagymás alappal, és csak addig sütjük, hogy a közepe még kissé nyers maradjon.
  4. A resztelt májat a karajszeletekre halmozzuk, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben készre sütjük.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: kb. 20 perc







2 megjegyzés:

  1. Ejha! Na ez aztán a nekem való eledel! :D Nagyon gusztán néz ki! Nem csodálom, hogy sikered volt vele! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor nincs mese, terítek és megint együtt eszünk! :D Örülök, hogy te is szereted az ilyen husikat.

      Törlés