2012. augusztus 1., szerda

Csibefasírt zabpehellyel







Ez is egy „Kifőztük” magazinban talált recept. Kiváló hasznosítási módja a csirkehúsnak, mert jóval nagyobb mennyiségű étel állítható elő belőle, mintha csak valamilyen formában megsütnénk a húst. Akár az egész család jól lakhat belőle, ha nem a zabálás a cél.

Hozzávalók kb. 15 darabhoz:

40 dkg csirkemellfilé
1 kisebb fej vöröshagyma
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál mustár

őrölt fekete bors
1 tk pirospaprika
4-6 dkg zabpehely (a húspép lágyságától függően)
1 tojás
3 ek napraforgóolaj

elkészítés:

  1. A hagymát felaprítjuk, 2 ek olajon megpirítjuk, majd a serpenyőt lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a fokhagymát és a pirospaprikát.
  2. A zabpelyhet késes robotgéppel ledaráljuk, hozzáadjuk a csirkemellet, a pirított hagymát, majd a többi hozzávalóval együtt addig daráljuk, míg egynemű masszát nem kapunk.
  3. A húspépből kb. 3 cm átmérőjű, 1 cm vastagságú pogácsákat formázunk.
  4. A hagyma pirításához használt serpenyőt visszatesszük a tűzre, hozzáteszünk még 1 evőkanál olajat és a fasírtok mindkét oldalát közepes lángon pirosra sütjük. (Grillezhetjük is.)










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése