Ritkán készítek szuflét, pedig szeretem. Az édeset és a sósat is. Mivel azonban sós változatot ilyen kis felfújtformában még sosem csináltam, csak édeset, ezért most kedvet kaptam hozzá. Kíváncsi voltam a krumpli-répa kombóra, sajttal bolondítva, és meg kell mondjam, nekem nagyon ízlett. Sajnos a Kutyinyekről ez nem mondható el, ő valamiért a sárgarépa és a tojás ízét nem kedveli együtt. Egy adagot azért megevett, de nekem maradt a java – az én legnagyobb örömömre. :)
Előételnek vagy könnyű vacsorának szerintem remek választás ez a belül krémes, kívül csöppet ropogósabb finomság.
Ezúttal a zöldségekhez nem kevertem aprított bazsalikomlevelet, és a díszítéshez is petrezselymet használtam. A sárgarépa miatt most ünnepi köntösbe öltöztettem a szuflét, hiszen közeleg a húsvét. Szerintem friss kaláccsal együtt abszolút nyerő ünnepi előétel lehet. :)
Előételnek vagy könnyű vacsorának szerintem remek választás ez a belül krémes, kívül csöppet ropogósabb finomság.
Ezúttal a zöldségekhez nem kevertem aprított bazsalikomlevelet, és a díszítéshez is petrezselymet használtam. A sárgarépa miatt most ünnepi köntösbe öltöztettem a szuflét, hiszen közeleg a húsvét. Szerintem friss kaláccsal együtt abszolút nyerő ünnepi előétel lehet. :)
Hozzávalók 4 db, 10,3 x 6,7 cm-es felfújtformához:
20 dkg burgonya (tisztított mennyiség)
20 dkg sárgarépa (tisztított mennyiség)
2 nagy gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt Pannónia sajt vagy parmezán
2 tojás
2 dl tejszín
5 dkg fehér tönkölybúzaliszt vagy finomliszt
őrölt zöld vagy fekete bors
őrölt szerecsendió
só
vaj a forma kikenéséhez
zsemlemorzsa a forma beszórásához
metélőpetrezselyem a díszítéshez
elkészítés:
- A tojássárgáját csomómentesre keverjük a tejszínnel, a liszttel, és sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával ízesítjük.
- Hozzáforgatjuk a megtisztított, nagy lyukú reszelőn lereszelt krumplit, a finomra reszelt répát, a reszelt sajtot, és óvatosan hozzáforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét.
- Négy felfújtformát kivajazunk, beszórjuk zsemlemorzsával, megtöltjük a masszával, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. (Akkor jó, ha belül krémes, de már nem folyékony.) Petrezselyemlevélkékkel díszítve, azon melegében tálaljuk.
sütési mód: alul-felül sütés (középső sín)
sütési idő: kb. 35 perc
Tipp:
Felfújtforma híján egy kisebb, pl. 20,5 cm x 20,5 cm-es sütőtálban is megsüthetjük.
Az étel elkészítéséhez ezt a sütőformát használtam.
(Az oldalon sajnos hibás méretet adtak meg.)
A recept a Kifőztük gasztromagazin júliusi számában is megjelent.
(Az oldalon sajnos hibás méretet adtak meg.)
A recept a Kifőztük gasztromagazin júliusi számában is megjelent.
Ez a felfújt igen kedvemre való! Kérhetek egy kis kóstolót? :)
VálaszTörlésDe jó, örülök, ha te is szívesen eleszegetnéd! :) Nem kell kétszer kérned, mert már megy is a kóstoló a sütivel együtt.
TörlésJuj... :D Még mindig kedvemre való ez a felfújt! :) Nagyon mutatós az új fotókon (is)! ♥
VálaszTörlésMi, répaszeretők tartsunk össze! :D Ma ebédre küldöm a kóstolót. :) Köszönöm, örülök, ha a fotók is tetszenek. ♥
Törlés