2015. július 8., szerda

Csirkés rukkolasaláta pirított kalácskockával






Javában tombol a nyár - nem árt, ha ebédre vagy vacsorára valami könnyebbet eszünk. Ez rám is vonatkozik, de ezt a salátát most a Kutyinyeknek készítettem. Mivel nem rajong a rukkoláért, fel akartam kicsit dobni, hogy biztos megegye. Így került bele hús és kalácskocka, amit paradicsommal és mozzarellával egészítettem ki. Sikerült a nagy csel, betermelte az utolsó falatig. :D











Hozzávalók 1 személyre:

10 dkg csirkemellfilé
1 marék (2 dkg) rukkola
1 kis paradicsom
1 kis szelet (2 dkg) kalács vagy briós
3 dkg mozzarella
1 nagy gerezd fokhagyma
2 ek. olívaolaj
1 tk. folyékony méz
őrölt fekete bors


elkészítés:

  1. A fokhagymagerezdet megtisztítjuk és felszeleteljük. A kalácsot felkockázzuk, és 1 evőkanál olívaolajon megpirítjuk. Félretesszük.
  2. A megmosott és szárazra törölt hússzeletet kockákra vágjuk, sóval, borssal ízesítjük, és a maradék olívaolajon fehéredésig sütjük. Ha kihűlt, összeforgatjuk a pirított kalácskockákkal.
  3. Hozzáadjuk a fokhagymát, együtt pirítjuk a hússal, majd rácsorgatjuk a mézet, és még 1 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
  4. A rukkolát és a paradicsomot megmossuk, előbbit leszárítjuk, utóbbit félbevágjuk és felszeleteljük.
  5. A mozzarellát felszeleteljük, a zöldségekkel együtt tányérra rendezzük. Közepébe egy kis mélyedést készítünk, és beletesszük a kalácskockákkal kevert húst. Tálaljuk.


























A recept a Kifőztük magazin júliusi számában is megjelent.



2 megjegyzés:

  1. Tyűűűha! :D Micsoda csoda saláta. :) Én szeretem a rukkolát, a többi "alkatrészről" már nem is beszélve, úgyhogy már tartom is a tányérom. :D :v

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hihi, de jó, hogy te minden hozzávalót szeretsz! :) Mindjárt be is pötyögöm a koordinátákat a repítőkészülékbe, jégkockákkal körbebástyázom a salátát, és hamarosan landol a délutáni csemege. ;)

      Törlés