2012. augusztus 10.

Virslisaláta-variációk





Az a fránya fogyókúra, hogy még mindig muszáj betartani! Állati kemény, ezzel mindenki tisztában van, aki már kénytelen volt megtagadni magától a kedvenc ételeit. De sajnos nincs mese. Megyünk nyaralni, csinosnak kell lennünk, és egyébként is utáljuk magunkat ezzel a pár kiló plusszal. Enni viszont kell, mégpedig olyat, ami nem emlékeztet szembetűnően arra, hogy diétázunk. Mivel válogatósak vagyunk, iszonyú nehéz kitalálni, mit együnk, ami nem hizlal, de azért laktat. Személy szerint nem vagyok saláta fan, sőt, mégis néha olyat kell készíteni, ami ugyan nem kedvenc, de azért lecsúszik. A tojásos-uborkás virslisaláta számomra éppen ilyen; a másik pedig a Kedvesemnek készült. A virslit imádjuk, ez a frankfurti meg nem zsíros, bátran ehetjük.
Igen laktató mindkét salátavariáció, így aztán ma egy darabig nem ácsingózunk a finom falatok után. 

Hozzávalók 1-1 adaghoz:

5 szál frankfurti virsli
1 kisebb fej vöröshagyma
1 púpozott ek apróra vágott hegyes erős paprika
1-2 ek. napraforgóolaj

Zöldséges salátához:
2 zöldpaprika
1 nagyobb paradicsom
1 retek
2 ek. konzerv csemegekukorica
10 dkg házi joghurtkrémsajt


Tojásos-uborkás salátához:
2 főtt tojás
3 bébiuborka
fél szál sárgarépa
3 ek. konzerv csemegekukorica


elkészítés:
  1. A hagymát és az erős paprikát felaprítjuk, és a karikára vágott virslivel a felhevített olajon kissé megpirítjuk. Hűlni hagyjuk.
  2. A zöldséges salátához a paprikát hosszában négybe vágjuk, feldaraboljuk és megsózzuk.
  3. A paradicsomot 8 cikkre szeljük, a cikkeket félbevágjuk és megsózzuk. A retket félbevágjuk és vékonyra szeljük.
  4. A zöldségeket rétegesen lerakjuk egy mélytányérban, ráhalmozzuk a fele adag virslit, a rétegeken mokkás kanállal elosztjuk a joghurtkrémsajtot, és megszórjuk kukoricával.
  5. A tojásos-uborkás salátához az uborkát vékony karikákra vágjuk, a tojást nyolcadoljuk, majd a cikkeket megfelezzük és sózzuk.
  6. A hozzávalókat a másik adag virslivel együtt mélytányérba rétegezzük, miközben a rétegek közé nagy lyukú reszelővel sárgarépát reszelünk. Tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése