2012. augusztus 10., péntek

Virslisaláta-variációk







Az a fránya fogyókúra, hogy még mindig muszáj betartani! Állati kemény, ezzel mindenki tisztában van, aki már kénytelen volt megtagadni magától a kedvenc ételeit. De sajnos nincs mese. Megyünk nyaralni, csinosnak kell lennünk, és egyébként is utáljuk magunkat ezzel a pár kiló plusszal. Enni viszont kell, mégpedig olyat, ami nem emlékeztet szembetűnően arra, hogy diétázunk. Mivel válogatósak vagyunk, iszonyú nehéz kitalálni, mit együnk, ami nem hizlal, de azért laktat. Személy szerint nem vagyok saláta fan, sőt, mégis néha olyat kell készíteni, ami ugyan nem kedvenc, de azért lecsúszik. A tojásos-uborkás virslisaláta számomra éppen ilyen; a másik pedig a Kedvesemnek készült. A virslit imádjuk, ez a frankfurti meg nem zsíros, bátran ehetjük.

Igen laktató mindkét salátavariáció, így aztán ma egy darabig nem ácsingózunk a finom falatok után.

Hozzávalók 1-1 adaghoz:

5 szál frankfurti virsli
1 kisebb fej vöröshagyma
1 púpozott ek apróra vágott hegyes erős paprika
1-2 ek napraforgóolaj

Zöldségeshez:
2 zöldpaprika
1 nagyobb paradicsom
1 hónapos retek
2 ek konzerv csemegekukorica
10 dkg házi joghurtkrémsajt


Tojásos-uborkáshoz:
2 főtt tojás
3 bébiuborka
fél szál sárgarépa
3 ek konzerv csemegekukorica


elkészítés:

  1. A hagymát és az erős paprikát felaprítjuk és a karikára vágott virslivel az olajon kissé megpirítjuk. Hűlni hagyjuk.
  2. A zöldséges salátához a zöldségeket megmossuk, a paprikát a csumájától megfosztjuk, hosszában négybe vágjuk, feldaraboljuk és megsózzuk.
  3. A paradicsomot 8 cikkre vágjuk, a cikkeket felezzük és megsózzuk, a retket pedig félbe vágjuk és vékonyra szeljük.
  4. Egy mélytányérba rétegesen lerakjuk a zöldségeket, a virsli felét, valamint a rétegeken mokkás kanállal elosztjuk a joghurtkrémsajtot és megszórjuk kukoricával.
  5. A tojásos-uborkáshoz az uborkát vékony karikákra vágjuk, a tojást nyolcadoljuk, majd a cikkeket megfelezzük és sózzuk.
  6. A hozzávalókat a másik adag virslivel együtt mélytányérba rétegezzük és a rétegek közé nagy lyukú reszelővel sárgarépát reszelünk.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése