Olyan kiadós volt a magos bundás sajt vacsorára, hogy nem bírtuk megenni. Másnap viszont éppen jól jött a Kedvesemnek szánt salátába, egy kis husikával párosítva. Mivel a rántott sajt eléggé hizlal, ideje volt ezzel a salátával enyhíteni az előző esti kalóriabomba hatását. Az a kevéske sajt benne pedig még megengedett.
Hozzávalók 1 személyre:
20 dkg csirkemellfilé
2 közepes paradicsom
1 kis fej vöröshagyma
Provence-i fűszerkeverék
1 ek. napraforgóolaj
10-15 dkg magos bundában rántott sajt
2 ek. konzerv csemegekukorica
elkészítés:
- A húst kis kockákra vágjuk, alaposan beszórjuk a fűszerkeverékkel, és negyedórát állni hagyjuk.
- A hagymát felaprítjuk, megdinszteljük. Amint pirulni kezd, rátesszük a húst, és megpirítjuk. (Sózni nem kell, ha sós fűszerkeveréket használunk.) Kihűtjük.
- A paradicsomot vékony cikkekre vágjuk, a cikkeket megfelezzük és enyhén sózzuk.
- A sajtot 2-3 mm vastagra felszeleteljük, a szeleteket harmadoljuk.
- Egy mély tányérba lerakjuk a paradicsomszeletek felét, erre halmozunk a húskockákból, valamint a sajt felét is rátesszük.
- Ezután elrendezzük rajta a maradék paradicsomot, a többi húst, a sajt másik felét, és megszórjuk a kukoricával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése