Ez pizza, csak be van csukva. És pont! :D
Hozzávalók 2 személyre:
a tésztához:
22,5 dkg fehér kenyérliszt
½ tk. cukor
1 tk. só
2 ek. extra szűz olívaolaj
1,5 dkg friss élesztő
1,3 dl víz
a töltelékhez:
15 dkg tehéntúró
4 dkg Regnum csemege karaj
3,5 dkg csípős paprikás szalámi
kb. 12 dkg hegyes erős paprika
5 dkg füstölt sajt
3 dkg Pannónia vagy ementáli sajt
1 púpozott ek. 20%-os zsírtartalmú tejföl
½ csokor petrezselyemzöldje
só
1 szűk ek. olívaolaj
elkészítés:
sütési idő: 15-20 perc
Hozzávalók 2 személyre:
a tésztához:
22,5 dkg fehér kenyérliszt
½ tk. cukor
1 tk. só
2 ek. extra szűz olívaolaj
1,5 dkg friss élesztő
1,3 dl víz
a töltelékhez:
15 dkg tehéntúró
4 dkg Regnum csemege karaj
3,5 dkg csípős paprikás szalámi
kb. 12 dkg hegyes erős paprika
5 dkg füstölt sajt
3 dkg Pannónia vagy ementáli sajt
1 púpozott ek. 20%-os zsírtartalmú tejföl
½ csokor petrezselyemzöldje
só
1 szűk ek. olívaolaj
elkészítés:
- A tésztához az élesztőt elkeverjük a cukros vízben, és letakarva felfuttatjuk.
- A felfutott élesztőt az olajjal együtt a sóval vegyített liszthez adjuk, és lágy tésztává dagasztjuk. Vékonyan kiolajozott tálban, letakarva, huzatmentes helyen megkelesztjük.
- A töltelékhez az
apróra vágott erős paprikát a felhevített olívaolajon 1 perc alatt
megfuttatjuk, majd a szűrőkanálba öntve hűlni hagyjuk. (A lecsepegett csípős olajat felfogjuk.)
- A túrót elkeverjük a tejföllel, a sóval, és beleforgatjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, a dinsztelt erős paprikát, a felaprított szalámit, sonkát.
- A kész tésztát enyhén lisztezett munkalapon finoman átgyúrjuk, majd 2 gombócot formázunk belőle, és 10-15 percet letakarva pihentetjük. Ezután mindkettőt kb. 3 mm vékony körlapokra nyújtjuk.
- A tölteléket a tésztalapok egyik felére halmozzuk úgy, hogy a tészta szélét a félkörív mentén egy ujjnyira szabadon hagyjuk. A töltetlen részt ráhajtjuk, a széleket jól lenyomkodjuk, kissé felhajtjuk, majd villával is lenyomkodjuk.
- A calzonékat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejüket villával több helyen átszúrjuk és megkenjük a félretett erős paprikás olajjal. Kelni hagyjuk. A sütőt 220 ℃-ra előmelegítjük.
- A tepsit a sütőbe toljuk, a hőfokot 200 ℃-ra mérsékeljük, és a töltött pizzákat pirosra sütjük.
sütési idő: 15-20 perc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése