2012. augusztus 7.

Túrós-sonkás-szalámis calzone





Ez pizza, csak be van csukva. És pont! :D

Hozzávalók 2 személyre:

a tésztához:

22,5 dkg fehér kenyérliszt

½ tk. cukor
1 tk. só

2 ek. extra szűz olívaolaj

1,5 dkg friss élesztő
1,3 dl víz


a töltelékhez:

15 dkg tehéntúró

4 dkg Regnum csemege karaj

3,5 dkg csípős paprikás szalámi
kb. 12 dkg hegyes erős paprika
5 dkg füstölt sajt
3 dkg Pannónia vagy ementáli sajt
1 púpozott ek. 20%-os zsírtartalmú tejföl
½ csokor petrezselyemzöldje


1 szűk ek. olívaolaj

elkészítés:

  1. A tésztához az élesztőt elkeverjük a cukros vízben, és letakarva felfuttatjuk.
  2. A felfutott élesztőt az olajjal együtt a sóval vegyített liszthez adjuk, és lágy tésztává dagasztjuk. Vékonyan kiolajozott tálban, letakarva, huzatmentes helyen megkelesztjük.
  3. A töltelékhez az apróra vágott erős paprikát a felhevített olívaolajon 1 perc alatt megfuttatjuk, majd a szűrőkanálba öntve hűlni hagyjuk. (A lecsepegett csípős olajat felfogjuk.)
  4. A túrót elkeverjük a tejföllel, a sóval, és beleforgatjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, a dinsztelt erős paprikát, a felaprított szalámit, sonkát.
  5. A kész tésztát enyhén lisztezett munkalapon finoman átgyúrjuk, majd 2 gombócot formázunk belőle, és 10-15 percet letakarva pihentetjük. Ezután mindkettőt kb. 3 mm vékony körlapokra nyújtjuk.
  6. A tölteléket a tésztalapok egyik felére halmozzuk úgy, hogy a tészta szélét a félkörív mentén egy ujjnyira szabadon hagyjuk. A töltetlen részt ráhajtjuk, a széleket jól lenyomkodjuk, kissé felhajtjuk, majd villával is lenyomkodjuk.
  7. A calzonékat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejüket villával több helyen átszúrjuk és megkenjük a félretett erős paprikás olajjal. Kelni hagyjuk. A sütőt 220 ℃-ra előmelegítjük.
  8. A tepsit a sütőbe toljuk, a hőfokot 200 ℃-ra mérsékeljük, és a töltött pizzákat pirosra sütjük.
sütési mód: hőlégkeverés
sütési idő: 15-20 perc





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése