2012. augusztus 7., kedd

Csípős krumplicsók








Megkérdeztem életem párját, szereti-e a hercegnő burgonyát. A választ borítékolni mertem, mégis meglepődtem. Kaptam egy jó nagy nemet. Hogy lehet nem szeretni??? Hiszen krúúúúmplííí! Ráadásul ezzel a zöldséggel eddig nem volt baja, szóval érthető, hogy hülyén néztem rá. Mivel volt még itthon egy kevés burgonya (kifli meg csak 2 db, ami ugyebár ebédre smafu), ezért arra gondoltam, kifogok én rajta - lesz, ami lesz. Miután bepusziltuk az 1-1 sütött kiflit (igen, már megint), előrukkoltam a frissen sült krumplicsókokkal. Ééés megetteee!!! Sőt mi több, összesen 3 darabot hagyott nekem, valamint közölte, hogy ez neki bizony ízlik! A fenti mennyiségből nekem 21 darab lett, és csak azért nem tartalmaz tojást, mert nem néztem utána, hogy készül valójában. Így olyanok is bátran ehetik, akik érzékenyek a tojásra, vagy elkészíthetjük akkor is, ha kifogytunk a csirke eme nagyszerű ajándékából.







Hozzávalók 2 személyre:

40 dkg burgonya (tisztítva mérve)
10 dkg magyaros ízű, tömlős sajtkrém
1,5 dkg puha vaj
1 csapott tk. őrölt csilipaprika
őrölt fekete bors
1 ek. majoránna


elkészítés:

  1. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük.
  2. A megfőtt krumplit leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük, villával áttörjük és összekeverjük a többi hozzávalóval.
  3. A masszát habzsákba töltjük, kb. 3 cm átmérőjű és 3 cm magas csókokat formázunk belőle és sütőpapírral kibélelt gáztepsiben pirosra sütjük.

sütési hőfok: 200°C
sütési mód: hőlégkeveréses
sütési idő: 20 perc










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése