2012. augusztus 1., szerda

Túrós fasírtgolyók






Más tollával ékeskedni nem szép dolog, de ha elárulom a recept kitalálójának nevét, akkor az már nem számít szemérmetlen lopásnak: Tóth Krisztina ötlete ez a valóban szuper fasírtvariáció. A hölgy az egyik ismert gasztro oldalon jelenteti meg receptjeit, így miután ez közzé van téve mindenki számára, én is megsütöttem – azóta már nem először. Ez az egyik legfinomabb étel, amit fasírt kategóriában valaha ettem, így aztán nem átallok ezt népszerűsíteni. A túrónak köszönhetően kellemesen puha. A sütőben sült fasírt pedig még kevesebb zsiradékot tartalmaz, mint olajban sült testvérei.

A húsmasszához akár aprított petrezselymet is keverhetünk, de én ezúttal anélkül készítettem. 






Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg sertés darált hús
20 dkg túró
2 kis tojás
1 nagy fej vöröshagyma
6 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk só
1 csapott tk őrölt fekete bors
1 csapott tk őrölt csilipaprika
1 ek őrölt pirospaprika
7 ek zsemlemorzsa

elkészítés:

  1. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, előbbit késes mixerrel ledaráljuk, vagy késsel finomra vágjuk, utóbbit fokhagymanyomóval áttörjük.
  2. A tojást villával felverjük, hozzákeverjük a kétféle hagymát, a sót és a fűszereket.
  3. A túrót villával áttörjük, alaposan összekeverjük a fűszeres-hagymás tojással, majd pedig kézzel beledolgozzuk a darált húst.
  4. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát is, és kb. 2 cm átmérőjű golyócskákat formázunk belőlük
  5. A túrós húsmasszából kézzel kb. 2 cm átmérőjű golyócskákat formálunk, amiket sütőpapírral bélelt sütőlemezre rendezünk.
  6. A sütőt előmelegítjük és a fasírtgolyókat pirosra sütjük. Félidőben fordíthatunk rajtuk, hogy egyenletesen süljenek.

sütési hőfok: 200 ℃
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: kb. 30 perc










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése