2012. augusztus 10.

"Sütött" kifli






Ez az egyszerű melegszendvics szinte az első számú kedvencünk. Évek óta készítem. Nem lehet megunni, annyira finom, és az illata belengi a konyhát. Sokféleképpen variálható a töltelék, de nekünk így a leginkább fogunkhoz való. A neve is egyszerű, bár senki sem érti elsőre, hiszen a kifli már eleve egy megsütött dolog, mi csak összesütjük. Csakis kontakt grillel készítem, másfajta sütési mód alkalmazásakor nem olyan jellegzetesen "sütött kiflis" az íze. Friss kifliből nem olyan jó, mert a benne lévő nedvesség miatt nem sül át rendesen, és nem olvad meg a sajt. Úgyhogy szikkadt kifliket elő, és hajrá! :D






Hozzávalók 2 darabhoz:

2 szikkadt kifli (nálam "Az a régi sulis kifli...")
8 szelet csípős szalámi
6 szelet trappista/eidami/Pannónia sajt
4 karika lila hagyma
8-10 karika hegyes erős paprika
1 ek. 20%-os tejföl
vaj

elkészítés:

  1. A kifliket félbevágjuk, megkenjük vajjal, majd az alsó felükre kevés tejfölt kenünk.
  2. A tejfölös felükre 3-3 vékony szelet sajtot, 4-4 szalámit, ill. erős paprika karikákat teszünk, és lila hagymával zárjuk a sort úgy, hogy a hagymakarikákat szétbontjuk, és a gyűrűket elosztjuk az előző rétegen. (Ha úgy tetszik, a sajt is kerülhet legfölülre, akkor garantáltan megolvad).
  3. A kiflik domború felét a töltött részre helyezzük, és kontakt grillsütőben ropogósra sütjük.







4 megjegyzés:

  1. Huúúúúú! Azonnal kell nekem egy kontakt grill! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Képzeld el, Pixie, amikor a régi tönkrement, úrrá lett rajtunk a gyászos hangulat, és alig tudtuk kivárni, hogy sikerüljön egy megfelelő újat találni. :D Mindenképp szerezz be egyet, nagyon jó találmány!

      Törlés
  2. Hú... Hát nem csodálom, hogy ez a legnagyobb kedvenc! Ezt én is imádnám! Szinte érzem az ízét. ...szinte. :D Az a kép, ahogy olyan szépen sorakoznak a kifliben a tölteléknek valók... oltári guszta. A többi meg pláne. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Komolyan mondom, úgy örülök, hogy olyan sok kaja van, amit egyformán szeretünk. ♥ Ezt a kiflit imádnád, hiszen csupa olyan hozzávaló van benne, amit szeretsz. Amikor sül, fantasztikusan finom illatok lengik be a konyhát, egyszerűen imádom már csak ezért is. :) Gyere, van még kifli itthon, máris sütöm neked az uzsonnának valót! ;)

      Törlés