2012. augusztus 10., péntek

Húsos pita kukoricával







A rozmaringos pitát ezzel a belevalóval töltöttem meg, mi így is nagyon szeretjük. Imádom ezt a kaját, és utálom, hogy nem ehetem minden nap, amióta elmúltam 35.


 









Hozzávalók 4 személyre:

4 db pita (pl. rozmaringos pita)
30 dkg csirkemellfilé vagy maradék sült hús
grill fűszerkeverék
1 közepes fej vöröshagyma
½ szál hegyes erős paprika
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk őrölt pirospaprika
3 ek 20%-os tejföl
15 dkg reszelt trappista vagy eidami sajt
4-5 ek konzerv kukorica
1 jó ek mangalicazsír

elkészítés:

  1. A húst kis kockákra vágjuk, alaposan beszórjuk a grillfűszerrel, és negyed órát állni hagyjuk.
  2. A hagymát és a paprikát finomra vágjuk, a zsíron megdinszteljük, a tűzről levéve hozzákeverjük a fokhagymát és a pirospaprikát, majd visszatesszük a gázra, és a húst is hozzákeverve készre sütjük.
  3. Belekeverjük a kukoricát és a tejfölt és összerottyantjuk.
  4. A pitákat éles késsel félig felvágjuk. Két száraz serpenyőben egymásra teszünk 2-2 pitát, és kis lángon megpirítjuk mind a két oldalukat (közben lapáttal alájuk nyúlunk, és átfordítjuk a még sületlen felükre).
  5. A kezünkre konyhai fogókesztyűt húzunk, a forró pitákat így töltjük meg előbb reszelt sajttal, majd pedig a kukoricás hússal.









2 megjegyzés:

  1. Magasságos... :D Szinte érzem az ízét! ...szinte... Ha még van esetleg egy kis kóstoló elküldenéd nekem?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D :D Aki ennyire szereti a pitát, annak 2 napos késéssel ugyan, de 2 db jócskán megtöltött pita jár. ;) Jó étvágyat Ágikám! :)

      Törlés