2012. augusztus 10.

Húsos-kukoricás pita





A nemrég sütött rozmaringos pitát az alábbi töltelékkel töltöttem meg
mi így is nagyon szeretjük. :) Csak azt nem szeretem, hogy nem ehetem minden nap. :D


Hozzávalók 4 személyre:

4 db pita (pl. rozmaringos pita)
30 dkg csirkemellfilé vagy megmaradt sült hús
grillfűszer
1 fej vöröshagyma
½ szál hegyes erős paprika
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk. őrölt pirospaprika
3 ek. 20%-os zsírtartalmú tejföl
15 dkg reszelt sajt (ementáli, eidami vagy trappista)
4-5 ek. konzervkukorica
1 jó ek. mangalicazsír

elkészítés:

  1. A húst egészen kicsi kockákra vágjuk, gazdagon beszórjuk grillfűszerrel, és negyedórát állni hagyjuk.
  2. A hagymát és a paprikát finomra aprítjuk, és a felhevített zsíron megdinszteljük. A tűzről lehúzva hozzákeverjük a fokhagymát, a pirospaprikát, majd a tűzre visszatéve készre sütjük a húst. Belekeverjük a kukoricát, a tejfölt, és összesütjük.
  3. Két zsiradékmentes serpenyőt felhevítünk, és mindkettőbe 2 pitát teszünk egymásra. Miután az alul és a felül lévő felüket megsütöttük, átfordítjuk arra az oldalukra, amelyek addig egymáson voltak, és azokat is megpirítjuk.
  4. A  forró pitákat betöltjük a reszelt sajttal és a kukoricás hússal. Tetszés szerint választott salátával vagy friss zöldségekkel együtt tálaljuk.









2 megjegyzés:

  1. Magasságos... :D Szinte érzem az ízét! ...szinte... Ha még van esetleg egy kis kóstoló elküldenéd nekem?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D :D Aki ennyire szereti a pitát, annak 2 napos késéssel ugyan, de 2 db jócskán megtöltött pita jár. ;) Jó étvágyat Ágikám! :)

      Törlés