Létezik vajon olyan ember, aki ne szeretné a melegszendvicset?! Ha van is ilyen, én biztosan nem tartozom közéjük! : D Sőt, a Kutyafüllel mindketten nem normális módon imádjuk az itt láthatóhoz hasonlatos szendvicseket. A pirítottak közül én ezt a csíkos mintásat emeltem piedesztálra, sőt ezen belül is kifliből vagy zsemléből szeretem leginkább. A magyaros változatát (amelynek a fő alkotóeleme a házi paprikás szalámi, a lila hagyma és a hegyes erős paprika) évek óta gyakran készítem.
Én egyébként egyszerűen csak „sütött kiflinek” hívom, ami kissé félrevezető elnevezés, senki sem érti elsőre, hiszen a fő alapanyaga, a kifli már eleve meg van sütve. Tehát én csak a pirítást végzem el, vagyis összesütöm, miután megtöltöttem a fent felsorolt módon.
Ennek a szendvicsnek csakis kontakt grillsütőben vagy grillbetétes szendvicssütővel készítve lesz jellegzetesen „sütött kiflis” az íze. :D Egyszerű és megunhatatlan, az illata belengi a konyhát. :) Reggelire vagy vacsorára szuper választás, de mi szívesen esszük ebédre is, valamilyen finom salátával. Úgyhogy kifliket elő, és hajrá, pirítsatok ti is! ;)
Én egyébként egyszerűen csak „sütött kiflinek” hívom, ami kissé félrevezető elnevezés, senki sem érti elsőre, hiszen a fő alapanyaga, a kifli már eleve meg van sütve. Tehát én csak a pirítást végzem el, vagyis összesütöm, miután megtöltöttem a fent felsorolt módon.
Ennek a szendvicsnek csakis kontakt grillsütőben vagy grillbetétes szendvicssütővel készítve lesz jellegzetesen „sütött kiflis” az íze. :D Egyszerű és megunhatatlan, az illata belengi a konyhát. :) Reggelire vagy vacsorára szuper választás, de mi szívesen esszük ebédre is, valamilyen finom salátával. Úgyhogy kifliket elő, és hajrá, pirítsatok ti is! ;)
Hozzávalók 2 szendvicshez:
2 szikkadtabb kifli (pl. suli kifli)
néhány szelet házi paprikás szalámi vagy kolbász (lehet csípős is)
½ fej lila hagyma
¼ szál hegyes erős paprika, felkarikázva
néhány szelet sajt (bármilyen, pl. ementáli, Cheddar)
1 ek. tejföl
vaj
elkészítés:
- A kifliket félbevágjuk, mindkét felüket megvajazzuk, és az alsó felükre kevés tejfölt is kenünk.
- A tejfölös részt befedjük néhány vékony szelet sajttal, erre szalámiszeleteket fektetünk, majd karikára szelt erős paprikát és lila hagymát sorakoztatunk rá.
- A kiflik tetejét a töltött részre helyezzük, és kontakt grillsütőben vagy grillbetétes szendvicssütőben addig sütjük, hogy a sajt megolvadjon benne, és a kifli kívül ropogós legyen.
Szendvicssütő használata esetén érdemes nagyobb teljesítményűt (legalább 1200 W-osat) használni, amiben gyorsan megsül a szendvics.
Huúúúúú! Azonnal kell nekem egy kontakt grill! :)
VálaszTörlés:D Képzeld el, Pixie, amikor a régi tönkrement, úrrá lett rajtunk a gyászos hangulat, és alig tudtuk kivárni, hogy sikerüljön egy megfelelő újat találni. :D Mindenképp szerezz be egyet, nagyon jó találmány!
TörlésHú... Hát nem csodálom, hogy ez a legnagyobb kedvenc! Ezt én is imádnám! Szinte érzem az ízét. ...szinte. :D Az a kép, ahogy olyan szépen sorakoznak a kifliben a tölteléknek valók... oltári guszta. A többi meg pláne. ;)
VálaszTörlésKomolyan mondom, úgy örülök, hogy olyan sok kaja van, amit egyformán szeretünk. ♥ Ezt a kiflit imádnád, hiszen csupa olyan hozzávaló van benne, amit szeretsz. Amikor sül, fantasztikusan finom illatok lengik be a konyhát, egyszerűen imádom már csak ezért is. :) Gyere, van még kifli itthon, máris sütöm neked az uzsonnának valót! ;)
Törlés