2012. augusztus 7., kedd

Sport muffin




Évekkel ezelőtt találtam ki a csokis muffinnak ezt a variációját. A muffin alapreceptjét egy ismerősömtől kaptam, és mivel volt itthon Sport szelet, gondoltam, tökéletes lesz a muffinba. Az aprított dió és a mazsola nagy kedvenc, így ezeket a hozzávalókat sem spóroltam ki. Hosszú időn keresztül szinte másnaponta sütöttem, ezt vittem magammal a mindennapos országjáró útjaimra uzsonna gyanánt. Aztán kissé feledésbe merült vagy csak ráuntam. Most már ritkán sütök ilyen muffint, többnyire karácsonykor, vagy néha, ha én főzök vasárnap Anyáéknak. Ma is ez a kedvenc muffinunk. Elég laktató, de azért 2 db mégiscsak lecsúszik belőle. :D

Hozzávalók 12 darabhoz:

23 dkg búzaliszt
2,5 ek cukrozatlan kakaópor
2 tk sütőpor
3 marék mazsola
2 db XXL / 4 db normál méretű Sport szelet
10 dkg dió
2 tojás
13 dkg kristálycukor
2 tasak vaníliás cukor
0,8 dl napraforgóolaj
30 dkg natúr jughurt
10 dkg ét tortabevonó / saját készítésű csokiöntet
kókuszreszelék
vaj a forma kikenéséhez

elkészítés:

  1. Egy tálban a lisztet elvegyítjük a sütőporral és hozzászitáljuk a kakaóport.
  2. A Sport szeleteket apró kockákra vágjuk, a diót felaprítjuk és a mazsolával együtt a lisztes keverékbe öntjük és összeforgatjuk.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, villával felverjük és hozzákeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, az olajat és a joghurtot.
  4. A száraz hozzávalókat beleöntjük a nedves keverékbe és összekeverjük.
  5. A muffinformákat alaposan kikenjük vajjal, a tésztamasszával megtöltjük a lyukakat és a tepsit előmelegített sütőbe toljuk. Hurkapálcával ellenőrizzük, hogy megsültek-e már. (Ne tévesszen meg bennünket a tetején esetlegesen kifolyó olvadt Sport szelet!)
  6. Miután a megsült muffinok langyosra hűltek, tejjel kevert, gőz fölött megolvasztott étbevonóba vagy saját készítésű csokimázba, majd kókuszreszelékbe mártjuk.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
sütési idő: 15-20 perc




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése