2012. augusztus 7.

Sajtos-rántott húsos muffin






Már megint Fahéj! Hiába no, szeretem az ételeit, meg őt magát is nagyon kedvelem. Most is tőle "nyúltam le" a receptet. Annyiban más az enyém, hogy mivel muszáj volt megenni a maradék rántott husit, így azt használtam fel hozzá. A sós muffin mindig jól jön, ha a megmaradt étel felhasználásáról van szó.
Fahéj szerint ez a muffin hús helyett is adható főzelékek mellé, és én osztom a véleményét. :)

Hozzávalók 12 darabhoz:

25 dkg finomliszt
1 cs. sütőpor
15 dkg maradék rántott hús
10 dkg reszelt sajt
2 tojás
2,5 dl tej
15 dkg főtt krumpli

őrölt fekete bors
1 tyúkhúsleveskocka
0,6 dl napraforgóolaj

elkészítés:

  1. A muffintepsit jól kizsírozzuk, és mélyhűtőbe tesszük. A tojásokat és az olajat a főtt krumplihoz keverjük.
  2. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a reszelt sajttal és a késes aprítóban ledarált rántott hússal.
  3. 0,5 dl meleg tejben feloldjuk a leveskockát, a többi (hideg!) tejhez keverjük, és a krumplimasszához adjuk. Sóval, borssal ízesítjük, jól összedolgozzuk, majd hozzáforgatjuk a lisztes keveréket.
  4. A tésztamasszát elosztjuk a muffintepsi mélyedéseiben, és előmelegített sütőben pirosra sütjük. Önmagában vagy tejföllel, ill. egyéb mártogatóval fogyasztjuk, de főzelék feltétjeként is kínálhatjuk.
sütési hőfok: 160°C
sütési mód: hőlégkeverés
sütési idő: 30 perc



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése