2012. augusztus 7., kedd

Sajtos-rántott húsos muffin





Már megint Fahéj! Hiába no, szeretem az ételeit, meg őt magát is nagyon kedvelem. Most is tőle "nyúltam le" a receptet. Annyiban más az enyém, hogy mivel muszáj volt megenni a maradék rántott husit, így azt használtam fel hozzá. A sós muffin mindig jól jön, ha a maradékok eltávolításáról van szó, de már nincs annyi hozzávalónk, hogy abból önmagában is jól lakjunk.
Ez a muffin hús helyett is adható főzelékek mellé. Ezt Fahéj mondta, én meg elhittem neki.

Hozzávalók 12 darabhoz:

25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
15 dkg maradék rántott hús
10 dkg reszelt sajt
2 tojás
2,5 dl tej
15 dkg főtt krumpli

őrölt fekete bors
1 leveskocka
0,6 dl napraforgóolaj

elkészítés:

  1. A muffintepsit jól kizsírozzuk és mélyhűtőbe tesszük. A megpucolt krumplit sós vízben puhára főzzük, majd lecsepegtetjük és hozzákeverjük a tojásokat, valamint az olajat.
  2. A liszthez vegyítjük a sütőport, a reszelt sajtot és a késes aprítóban ledarált rántott húst.
  3. 0,5 dl meleg tejben feloldjuk a leveskockát, és a többi tejjel együtt a krumplimasszához adjuk. Sóval, borssal ízesítjük, jól összedolgozzuk, majd hozzáforgatjuk a lisztes keveréket.
  4. A tésztamasszát elosztjuk a muffintepsi mélyedéseiben, és előmelegített sütőben pirosra sütjük. Önmagában tejföllel vagy egyéb mártogatóval fogyasztjuk, de főzelék feltétjeként is kínálhatjuk.
sütési hőfok: 160°C
sütési mód: hőlégkeverés
sütési idő: 30 perc





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése