2012. augusztus 1., szerda

Snidlingmártás






A snidlinget kamasz koromban kedveltem meg, de eddig valahogy kimaradt a főzőcskézős ténykedéseimből. Most végre vettem egy kis cseréppel és boldogan vagdostam le belőle ehhez a mártáshoz. Visszafogott, kellemes ízű szósz. Sült húsokhoz (sertés, csirke) kínálhatjuk, de főtt tésztára is szedhetjük.


Hozzávalók 2 személyre:

2,5 dkg vaj
1 ek liszt
1 csokor snidling
1,5 dl zöldségleves alaplé (lehet leveskockából is)
1,5 dl tejszín
őrölt fehér bors

elkészítés:


  1. Egy lábosban kis lángon vajat hevítünk és megfuttatjuk rajta az apróra vágott metélőhagymát.
  2. Lisztet szórunk rá és gyors mozdulatokkal összekeverjük.
  3. Kisebb adagokban hozzáadjuk az alaplevet, majd a tejszínt, fűszerezzük és összeforraljuk.
  4. Ha a mártás túl sűrű, zöldség alaplével hígítjuk, ha túl folyós, akkor kiveszünk belőle néhány evőkanálnyit és kevés liszttel simára keverve sűrítünk rajta.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése