2012. augusztus 1., szerda

Joghurtban pácolt csirkemell hagymás borsóval







Nem rajongok a joghurt savanykás ízéért, de épp nem volt itthon tejföl, ami nélkül viszont nem élet az élet. Most mégis kénytelen voltam a szívemnek kevésbé kedves tejtermékkel „operálni”. Az ötletet ehhez megint a Kifőztük magazin adta. Érdekes, pikáns ízvilágú lett az elkészült hús, érdemes volt kipróbálni. A köret pedig Kedvesem egyik kedvenc „bájlágja”. Ő csak elárulta nekem a hagymás borsóhoz fűződő szeretetteljes kapcsolatának tényét, én pedig azóta sűrűn el is készítem – most is, ehhez a húshoz.

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg (8 szelet) csirkemell
2,5 dl natúr görög joghurt
3 ek napraforgóolaj
1 ek szárított kakukkfű
1 tk őrölt pirospaprika
1 mk őrölt fekete bors
1/2 mk őrölt gyömbér
2 kövér gerezd zúzott fokhagyma

Körethez:
70 dkg zöldborsó
2 fej vöröshagyma
1 tk őrölt fekete bors
4 ek napraforgóolaj

elkészítés:

  1. Egy üvegtálban a joghurthoz keverünk 2 ek olajat a fűszerekkel és a vékony szeletekre vágott csirkemellet beletesszük úgy, hogy mindenhol átjárja a szaft. Az edényt jól lezárjuk, és a húst másnapig hagyjuk pácolódni.
  2. Egy nagyobb serpenyőben 1 ek olajat hevítünk és a csirkemellet pirosra sütjük benne. Ha kész, rézsútosan felszeleteljük.
  3. A körethez serpenyőben olajat hevítünk és az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük.
  4. Rátesszük a borsót és amikor már majdnem teljesen megpárolódott, sózzuk-borsozzuk és a hús mellé szedjük.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése