2012. augusztus 7.

Sárgarépachips





A répachips ötlete derült égből villámcsapásként ért meg az agyamban. Nagyon kíváncsi voltam, lehet-e ilyet készíteni, ill. hogy vajon milyen ízű. Aztán végre sort kerítettem rá, és nem csalódtam. Édeskés ízű, ahogyan arra számítottam is. Grillezett húsok mellé ideális köret lehet, de krémlevesbe levesbetétként is adhatjuk.
Vigyázzunk, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz! Ne egyszerre süssük meg az egészet, mert a répaszeletek ropogósabbra sülnek, ha van helyük a serpenyőben.

Hozzávalók 1 személyre:

2 db sárgarépa (gömbölyű végű)
napraforgóolaj

elkészítés:

  1. A répát megpucoljuk, és zöldséghámozóval vékony szeletkéket vágunk belőle úgy, hogy minden szelet lehámozása után fordítunk egyet a répán. Így minden oldalról hasonló szélességű szeleteket tudunk lehámozni.
  2. A répacsíkokat bő, forró olajban hirtelen kisütjük, és papírra szedve lecsöpögtetjük róla a fölösleges zsiradékot.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése