2012. augusztus 7., kedd

Sárgarépafasírt







Nagy kedvencem most ez a köret vagy partifalat. Édeskés ízű a répának köszönhetően, kellemesen puha, és jól lehet tunkolni mindenféle mártogatósba. Csak a répareszelést nem szívelem, de enélkül nem lehet részem a répafasírt falatozásában. Reszelek hát és ehetem a fasírozott répát. :D
Önmagában, valamilyen mártogatóssal, köretként hús mellé, vagy főzelékekhez feltétként is fogyaszthatjuk.







Hozzávalók kb. 15 darabhoz:

25 dkg sárgarépa (édes fajtából a legjobb)
1 nagy fej lila hagyma (lehet vörös is)
1 csapott tk só
2 tojás
6 ek liszt
kókuszolaj vagy mangalicazsír

elkészítés:
  1. A répát megtisztítjuk és nagy lyukú reszelőn egy tálba reszeljük.
  2. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és a répához adjuk.
  3. A felvert tojásokat megsózzuk, összeforgatjuk a zöldségekkel, és apránként belekeverjük a lisztet is.
    Egy serpenyőben olajat vagy zsírt hevítünk és 1-1 evőkanálnyi sárgarépás masszát beleszaggatunk. A kanál hátával kissé ellapogatjuk. Közben a lángot csökkentjük, és a fasírtokat mindkét oldalukon pirosra sütjük.
  4. Papírtörlőre szedjük, majd tálaljuk.















2 megjegyzés:

  1. Imádom a sárgarépát! Tuti, hogy a fasírtod nagy kedvenc lenne nálam! :) Addig is, míg el nem készítem, csenek párat a tiédből. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudtam, hogy neked ez bejön, emlékeztem rá, hogy hatalmas réparajongó vagy. És hogy nehogy fasírt állapot alakuljon ki, küldök még párat az elcsentek után. :D ;) Ma fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal ettem, nagyon fincsi volt.

      Törlés