2012. augusztus 10., péntek

Rántott sajtgolyók






Ki ne ismerné a bosszúságot, ami a rántott sajt sütésével együtt jár. Duplán kell panírozni, a sajt mégis többnyire kifolyik a bundájából. Én is a plafonon vagyok, ha ez megtörténik, viszont a rántott sajtot nagyon szeretem, nem tudnék róla lemondani. Ezért esett a választás erre a receptre. Meg kell mondjam, nem lett a kedvencem, mert épp a rántott sajt lényege veszik el – a sajt abszolút nem is folyik. Az biztos, hogy aki így készíti, az örülni fog, mert egy csepp sajt sem landol a forró olajban. Ez nem egy hagyományos rántott sajt tehát, hanem egy egészen más, ám de ízletes falatka.A sajtgolyókat partifalatokként is feltálalhatjuk, de tetszés szerinti körettel is fogyaszthatjuk

Hozzávalók 10, diónyi méretű darabhoz:


20 dkg reszelt sajt (trappista/eidami/Pannónia/Cheeseland)
2 tojás
3 ek liszt
1 csokor petrezselyem zöldje
1 mk őrölt szerecsendió
csipet só
zsemlemorzsa/darált dió
napraforgóolaj a sütéshez

elkészítés:

  1. A sajtot tálba tesszük, rászórjuk a lisztet, az apróra vágott petrezselymet, a sót, a szerecsendiót, és jól összeforgatjuk.
  2. A tojásokat felverjük, és alaposan összedolgozzuk a sajttal. Ha túl folyós, kevés lisztet tehetünk még bele.
  3. Olajos kézzel diónyi méretű (vagy akár kisebb) golyócskákat formázunk, prézliben meghempergetjük, és forró olajban aranybarnára sütjük. 









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése