2012. augusztus 3., péntek

Kukoricás kiflipuffanccsal töltött csirkemell rántva






Kiflipuffancs??? Az meg mi a matyi? Újfajta töltelék, kérem szépen, „én-féle” belevaló, csupa itthon talált maradékból.
Szeretek húsokat töltögetni, mert mindig másféle étel kerekedik belőle. Töltött ez, töltött az. Ha így folytatom a Nutellázást, én magam meg töltött galamb leszek. :D Na de vissza ehhez az ételhez!
A hűtőben várakozó, másfél napja kiolvasztott csirkemellet meg kellet már tölteni valamivel. No de mivel? Virsli? Na azt már nem, elég volt a virslis kajákból! Szétnéztem itt is, ott is, és megláttam kedvencünket, a kiflit. Persze „a la natúre” mégsem tölthetem meg kiflivel, de főtt tojással sem keverhetem össze a kiflit, mert az én Kedvesem ki nem állhatja. Akkor csak valami tócsniféleség jöhet számításba. A gondolatot tett követte, és már kész is volt a töltelék. Svájcból kaptam valami húsfűszert; fogalmam sincs, mi van benne, mert címke nélküli üvegben érkezett. Ezért mindenkire rábízom, hogy milyen fűszerkeverékkel dolgozik.
Mivel a húsban lévő kiflipuffancs felér egy körettel, ezért inkább bármilyen friss salátát ajánlok hozzá. Én egy nagy adag csalamádét csipegettem mellé, így nem volt annyira hizlaló. 

Hozzávalók 4 személyre: 

2 egész csirkemellfilé
bármilyen húsfűszer
liszt
1 db tojás
kevés tej
zsemlemorzsa 

Kiflipuffancshoz: 
1 db teljes kiőrlésű magvas kifli
kevés tej
1 db tojás
őrölt színes bors
2 ek liszt
4 ek konzerv kukorica
napraforgóolaj

elkészítés:


  1. Az egész csirkemelleket félbevágjuk, az egyik oldaluknál majdnem teljesen bemetsszük, majd óvatosan szétnyitjuk.
  2. Az így kapott hússzeleteket (4db) kiklopfoljuk, beszórjuk húsfűszerrel és kicsit állni hagyjuk.
  3. A kiflit apróra tépkedjük, kevés tejjel leöntjük és villával összetörjük. Ha szükséges, a fölösleges tejet kinyomkodjuk.
  4. Az áztatott kiflit a tojással és a színes borssal összekeverjük, majd lisztet adunk hozzá, végül a kukoricát is beledolgozzuk.
  5. A masszát egy evőkanál segítségével közepesen meleg olajba szaggatjuk és mindkét oldalukon pirosra sütjük. Hűlni hagyjuk.
  6. 1-1 db kiflipuffancsot a hússzeletek közepére teszünk és ráhajtjuk a hús széleit. Ha szükséges, hústűvel "összekapcsoljuk".
  7. A töltött húsokat bepanírozzuk (a tojást egy kis tejjel szaporítjuk) és kirántjuk. Tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése