2012. augusztus 3., péntek

Mustáros burgonyával töltött csirkemell baconben






Megint nem saját ötlet alapján főztem, hanem egy receptes újságból. Mindenkinek csak ajánlani tudom a dijoni mustárral ízesített krumplis tölteléket, mert nagyon kellemes ízű. Még sosem sütöttem serpenyőben alufóliás húst, és nem hittem el, hogy valóban átsül, sőt meg is pirul, ezért egy idő után kibontogattam a kis hengereket, és megbizonyosodtam róla, hogy valóban elkészíthető így is. Grillrácson is megsüthető. 
Olajon futtatott fűszeres-fokhagymás párolt répát kínáltam mellé köretnek, de bármivel jó, ami nem krumpli, mert az már eleve benne van.





Hozzávalók 3 személyre:

1 egész csirkemell
35 dkg burgonya
10-12 szelet bacon
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1 ek Dijoni mustár (magos is lehet)
1 tojássárgája
1 mk őrölt fekete bors
napraforgóolaj

elkészítés:

  1. A csirkemellet vékonyra felszeleteljük, kiklopfoljuk és megsózzuk.
  2. A krumplit megmossuk, héjában megfőzzük, ha megfőtt, megszabadítjuk a héjától, villával összetörjük és sózzuk-borsozzuk. Hűlni hagyjuk.
  3. A hagymát felaprítjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd a finomra vágott petrezselyemmel, a mustárral és a tojássárgával együtt a krumplihoz keverjük.
  4. A húsokat egyenként betöltjük a krumplis masszával (én a szakadtabb vagy kisebb szeleteket  - egymást kicsit fedve - egymás mellé teszem, mintha egy szelet lenne) és szépen feltekerjük.
  5. A hústekercseket (nekem 5 db lett) baconnel körbebugyoláljuk, hogy a hús egyben maradjon, majd alufóliába csomagoljuk.
  6. Egy nagyobb serpenyőbe kevés olajat öntünk, beletesszük a húshengereket és közepes lángon minden oldalukon pirosra sütjük. (Vékonyan kiolajozott jénaiban is süthetjük, szintén alufóliástól.)
  7. A töltött húsokat kicsit hagyjuk hűlni, majd lehámozzuk róluk az alufóliát és egészben vagy karikákra szeletelve tálaljuk.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése