2012. augusztus 2., csütörtök

Paradicsomos-mézes pulykamell szalagok





„Ez ennyire finom?!” - kiáltottam föl magamban, amikor az első falatot a számba vettem. Nem vagyok paradicsomos ízvilág-rajongó, de vannak olyan ételek, amik a fogamhoz valók akkor is, ha ez a zöldség jelen van bennük. Ez a hús pedig kifejezetten ezek közül való. Hála a Kifőztük magazinnak most már ez is alap kaja nálunk! Csirkemellből is elkészítettem már (naná, abból mindent!), de valahogy pulykából ízletesebb, pedig amúgy ez a húsfajta nem a kedvencem.






Hozzávalók 2 személyre:

40 dkg pulykamellfilé
1 fej vöröshagyma

őrölt fekete bors
1 ek. kakukkfű
1 ek. méz
1 kis doboz sűrített paradicsom
1 púpozott ek. mangalicazsír

elkészítés:
  1. A hagymát hajszálvékony karikákra szeljük, és a zsíron megdinszteljük.
  2. A húst vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és a hagymával együtt kicsit megpirítjuk.
  3. Rácsorgatjuk a mézet, aranybarnára pirítjuk, megszórjuk kakukkfűvel, majd hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, és jól összeforgatjuk. Tetszés szerinti körettel tálaljuk.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése