2012. augusztus 2., csütörtök

Mustáros-fokhagymás csirkecomb





Egyszer már rábeszéltem apjukomat a csirkecombra, hogy higgye el, van az olyan jó, mint a csirkemell. Az akkori érvrendszer alkalmazása most is hatott, így zöld utat kapott a felső comb, amit a hűtőben lévő maradék mustár elhasználásra gondoltam ki. Ez is lehet fogyókúrás étel, hiszen semmi hizlaló nincs benne.
 
Hozzávalók 3-4 személyre:

50-60 dkg csirke felső comb
4 ek. Dijoni mustár
6 gerezd zúzott fokhagyma
2 ek. olívaolaj


elkészítés:
  1. A combokat kicsontozzuk, enyhén kiklopfoljuk és mindkét oldalukon megsózzuk.
  2. A mustárt egy kis tálkában elkeverjük az olajjal és a fokhagymával, és ecsettel megkenjük vele a hússzeletek mindkét oldalát. Üvegtálba téve min. 2-3 órán át (de legjobb 1 napon át) hűtőben hagyjuk pácolódni.
  3. Egy tepsit kevés olajjal kikenünk, belefektetjük a mustáros húsokat és forró sütőbe toljuk. Sütés közben a szeleteket kétszer megfordítjuk. Többféle körettel is kínálhatjuk.
sütési hőfok: 180℃
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: kb. 40 perc





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése