2012. augusztus 10., péntek

Paprikás vöröshagymakrém





Mostanában nem főzök. Alkotói válság van. Mivel elfogyott a margarin, amit a jól bevált kis kukoricás zsemlémre kenek, ezért gyors megoldásként gyerekkorom kedvencét, sajtos-tejfölös tésztát főztem. Erre szedtem rá a hagymakrémet, ami nagyon jó ízt és szép színt adott a tésztának.







Hozzávalók:

2 nagy fej vöröshagyma
4 nagy gerezd fokhagyma 
2 ek mangalicazsír
1 ek pirospaprika
őrölt fekete bors (ízlés szerint)
2 dl víz

elkészítés:

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, lereszeljük vagy finomra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és áttörjük.
  2. Egy serpenyőben zsírt hevítünk, rátesszük a vöröshagymát, sózzuk-borsozzuk és megdinszteljük.
  3. A tűzről lehúzva a hozzákeverjük a fokhagymát és a pirospaprikát, felöntjük a vízzel, majd a tűzre visszatolva, fedő alatt puhulásig pároljuk.
  4. Hogy a levét kissé elfője, fedő nélkül is főzzük még. 
  5. A mártást egy bögrébe öntjük, botmixerrel pépesítjük, és tetszés szerint használhatjuk.

Felhasználási javaslat:








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése