Mostanában nem főzök. Alkotói válság van. Mivel elfogyott a margarin, amit a jól bevált kis kukoricás zsemlémre kenek, ezért gyors megoldásként gyerekkorom kedvencét, sajtos-tejfölös tésztát főztem. Erre szedtem rá a hagymakrémet, ami nagyon jó ízt és szép színt adott a tésztának.
Hozzávalók:
2 nagy fej vöröshagyma
4 nagy gerezd fokhagyma
2 ek. mangalicazsír
1 ek. pirospaprika
őrölt fekete bors (ízlés szerint)
só
2 dl víz
elkészítés:
- A vöröshagymát megtisztítjuk, lereszeljük vagy finomra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, áttörjük.
- A vöröshagymát a felhevített zsírra tesszük, sózzuk, borsozzuk és megdinszteljük.
- A tűzről lehúzva hozzákeverjük a fokhagymát és a pirospaprikát, felöntjük a vízzel, majd a tűzre visszatéve, fedő alatt puhulásig pároljuk. Hogy a levét kissé elfője, fedő nélkül is főzzük még.
- A mártást botmixerrel pépesítjük, és tetszés szerint használhatjuk.
Felhasználási javaslat:
- szendvicsre, pirítósra vagy pizzára kenhetjük
- főtt tésztára szedhetjük.
- összefőzhetjük darált hússal
- tejszínnel elkeverve, mártásként húsra vagy hortobágyi jellegű palacsintára locsolhatjuk, majd forró sütőben megsütjük
Ételek paprikás vöröshagymakrémmel:
Húsos-sajtos palacsinta tejszínes-paprikás hagymamártásban - hortobágyi a la Macskanyelv
Tejszínes-paprikás hagymamártásban sült csirkemell nokedlivel
Hagymás-paprikás túrógaluska
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése