2012. augusztus 10., péntek

Paprikás vöröshagymakrém





Mostanában nem főzök. Alkotói válság van. Mivel elfogyott a margarin, amit a jól bevált kis kukoricás zsemlémre kenek, ezért gyors megoldásként gyerekkorom kedvencét, sajtos-tejfölös tésztát főztem. Erre szedtem rá a hagymakrémet, ami nagyon jó ízt és szép színt adott a tésztának.




Hozzávalók:

2 nagy fej vöröshagyma
4 nagy gerezd fokhagyma
2 ek. mangalicazsír
1 ek. pirospaprika
őrölt fekete bors (ízlés szerint)

2 dl víz

elkészítés:

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, lereszeljük vagy finomra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és áttörjük.
  2. Egy serpenyőben zsírt hevítünk, rátesszük a vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk és megdinszteljük.
  3. A tűzről lehúzva hozzákeverjük a fokhagymát és a pirospaprikát, felöntjük a vízzel, majd a tűzre visszatolva, fedő alatt puhulásig pároljuk. Hogy a levét kissé elfője, fedő nélkül is főzzük még.
  4. A mártást egy bögrébe öntjük, botmixerrel pépesítjük, és tetszés szerint használhatjuk.

Felhasználási javaslat:
  • szendvicsre, pirítósra vagy pizzára kenhetjük
  • főtt tésztára szedhetjük.
  • összefőzhetjük darált hússal
  • tejszínnel elkeverve, mártásként húsra vagy hortobágyi jellegű palacsintára locsolhatjuk, majd forró sütőben megsütjük

Ételek paprikás vöröshagymakrémmel: 
Húsos-sajtos palacsinta tejszínes-paprikás hagymamártásban - hortobágyi a la Macskanyelv
Tejszínes-paprikás hagymamártásban sült csirkemell nokedlivel
Hagymás-paprikás túrógaluska




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése