2012. augusztus 10., péntek

Kukoricás szendvicsek

Vacilláltam, hogy feltöltsem-e az én drága kukoricás szendvicskémet, ui. annyira egyszerű kaja és annyira fotózhatatlan, hogy az már talán nevetséges. Aztán úgy döntöttem, mégis itt a helye, mert mindenkinek tudnia kell, mennyire finom. Évekkel ezelőtt hetekig ezen éltem, és most újra rákattantam. Egyszerűen nem bírom abbahagyni, annyira a fogamhoz való. Imádom, ahogy a forró kukorica megolvasztja a sajtot és azt is, ahogy minden lepotyogni igyekszik. Ezt képtelenség szépen enni és direkt ez benne a jó. Úgy próbálom megakadályozni a kukoricaszemek szökését, hogy a tejfölt a szendvics legtetejébe teszem kötőanyagként. Ez a képen nem mutatott volna jól, ezért inkább majdnem legalulra kentem, hiszen muszáj volt valamit kitalálnom, hogy fotogénebb ételt faragjak belőle. Egyébként kimondottan utálok szendvicset készíteni, mert olyan sokáig tart babrálni vele 2 fő számára, hogy ezalatt az idő alatt akár egy komplett meleg ételt is össze lehet dobni. A kukoricásért azonban megéri fáradozni és akkurátus módon szeletelgetni a hozzávalókat.
Kifliből, kenyérből is elkészíthető, de én zsömléből és annak is az alsó feléből szeretem a legjobban.

Hozzávalók 1 személyre:

1 zsemle (nálam saját sütésű)
4 szelet csípős szalámi
1 szelet sonka (pl. csirkemellsonka)
4 dkg Pannónia sajt reszelve
8 karika hegyes erős paprika
3 ek. konzerv kukorica
2 vastagabb szelet lila hagyma aprítva
2 ek. tejföl (20%-os)
vaj
pici mangalicazsír

elkészítés:
  1. A zsömlét kettévágjuk, a kalapjából levágunk egy keveset, hogy meg tudjon állni, majd mindkét megkenjük vajjal.
  2. Az egyik fél zsömlére 4 szelet szalámit teszünk, erre kerül 4 szelet hegyes erős paprika, majd 1 evőkanál tejföl és 2 dkg reszelt sajt.
  3. A másik vajas zsömlefélre sonkát teszünk, és ugyanolyan sorrendben, mint a szalámis esetében, a többi hozzávalót is ráhalmozzuk.
  4. Nagyon kevés zsíron megfuttatjuk a kukoricát, még forrón a zsömlék tetejére kupacoljuk, hogy megolvadjon tőle a sajt, majd megszórjuk aprított lila hagymával, és boldogan, nyammogva megesszük, közben szalvétával sűrűn törölgetjük a szánk sarkát és feleszegetjük a lepotyogott kukoricaszemeket. :D
Tipp:
Piros Aranyat is pöttyenthetünk az egész cucc tetejébe.
Ha a zsömlénk kissé már szikkadt, vágjuk félbe, és kontakt grillben hangyányit melegítsük meg, hogy megpuhuljon. A héja isteni ropogós lesz!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése