2012. augusztus 7.

Mustárban pácolt rozmaringos csibemáj rántva





Hogyan lehetne más módon elkészíteni a májat, mint amit eddig megszoktam? Háhá, hát mustárral és rozmaringgal! A szekrény és a hűtő tartalma ui. ezt az ötletet adta. A lényeg, hogy a mustárban minimum fél napon át pácolódjon a „májikó”. Finom, omlós, a mustárnak köszönhetően érdekes, savanykás aromájú rántott máj lett a jutalmam ezért az ötletért, ami őszintén szólva nem egy nagy elgondolás, mert biztos más is kitalálta már a mustáros pácolást májjal kombinálva. Nem baj, amúgy sem vagyok az a fajta, akit az tesz a legboldogabbá, ha rajta kívül még senkinek sem jutott eszébe az a bizonyos recept. :D




Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg csirkemáj
4 ek. mustár
1 púpozott tk. szárított rozmaring
1 mk. só
finomliszt
1 nagy tojás
kevés tej
zsemlemorzsa
3 ek. szezámmag
napraforgóolaj

elkészítés:

  1. A mustárt, a sót és a rozmaringot üvegtálba téve összekeverjük, megforgatjuk benne a félbevágott májdarabokat, és lefedve hűtőbe tesszük fél napra.
  2. A bepácolt májat lisztbe, tejjel felvert tojásba és szezámmagos zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban mindkét oldalukon kisütjük. (A lángot sütés közben mérsékeljük, nehogy megégjen a panír.)
  3. A rántott májat ízlés szerinti körettel tálaljuk, vagy szendvicsbe/-re téve fogyasztjuk.




4 megjegyzés:

  1. :D Tetszik! De jó is a csibemáj!

    VálaszTörlés
  2. :) Há' máj, naná, hogy jó! :D Jó rég ettem májat, venni kék.

    VálaszTörlés
  3. Én most megyek és kiveszem a fagyóból. Holnap máj lesz, ez már tuti. :)

    VálaszTörlés
  4. :DDD Nem mondod! De jó! Akkor jó étvágyat hozzá, remélem, nem csalódsz majd benne!

    VálaszTörlés