2012. augusztus 7., kedd

Túrófasírt







Nem kellett sok, hogy megszeressem ezt a köretet. Persze, hogy nem, hiszen túróból van, hagymával kombinálva. Úgy találtam egy ismert receptes oldalon, és már jónéhányszor elkészítettem. Anya is lecsapott rá azonnal, és szerintem ezzel sokan így lesznek, ha kipróbálják.






Hozzávalók 4 személyre (kb. 20 darabhoz):

50 dkg túró
1 nagy fej vöröshagyma
2 tojás
őrölt fekete bors

zsemlemorzsa (nálam 8 dkg)
2-3 ek. mangalicazsír

elkészítés:

  1. A hagymát felaprítjuk, a zsíron megdinszteljük, közben sózzuk, és amint megpirult, hozzákeverjük a borsot. Teljesen kihűtjük.
  2. A túrót és a pirított hagymát a felvert tojáshoz keverjük, sózzuk még, ha szükséges, és annyi zsemlemorzsát keverünk hozzá, hogy gyúrható állagú legyen.
  3. Zsemlemorzsával meghintett felületre borítjuk, kisujjnyi vastagságúra ellapogatjuk, és egy nagyobb pogácsaszaggatóval vagy pohár szájával kiszaggatjuk. A lehulló széleket újra begyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk.
  4. A "pogácsákat" zsemlemorzsába forgatjuk, és kevés zsíron, kis lángon mindkét oldalukon pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, majd tetszés szerint köretként vagy önálló ételként valamilyen mártogatóval együtt tálaljuk.










4 megjegyzés:

  1. Szívesen megkóstolnám ezt a túrófasírtot. :) Azt hiszem még sosem ettem hasonlót, de biztos vagyok benne, hogy ízlene. :) Nagyon jól mutatnak a kék tányérokon. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A fasírt már csak arra várt, hogy megnyomjam a küldésgombot. :) Tettem mellé tartárt és tejfölt is, hogy lehessen választani. Kéretik kikészíteni a tesótányérokat, mert ezek a kis huncutok csak azokon érzik jól magukat, amíg be nem puszilod őket. :D

      Törlés
    2. :D Épségben landoltak -könnyen ment az ismerős terepen-, bár nem sokáig tétlenkedtek, mert ugrottak a mártogatóba, aztán hopp, egy morzsa se maradt. :D

      Törlés
    3. :D Klassz! Örülök, hogy nem élték túl a napot. :D

      Törlés