2012. augusztus 7., kedd

Túrófasírt










Nem kellett sok, hogy megszeressem ezt a köretet. Persze, hogy nem, hiszen túróból van, hagymával kombinálva. Úgy találtam egy ismert receptes oldalon, és már jónéhányszor elkészítettem. Anya is lecsapott rá azonnal, és szerintem ezzel sokan így lesznek, ha kipróbálják.












Hozzávalók 4 személyre (kb. 20 darabhoz):

50 dkg túró

1 nagy fej vöröshagyma
2 tojás
őrölt fekete bors

zsemlemorzsa (nálam 8 dkg)
2-3 ek. mangalicazsír

elkészítés:

  1. A hagymát felaprítjuk, a zsíron elkezdjük dinszteljük, közben sózzuk, és amikor már megpirult, hozzákeverjük a borsot. Teljesen kihűtjük.
  2. A tojásokat villával felverjük, hozzákeverjük a túrót és a pirított hagymát, és sózzuk még, ha szükséges.
  3. Annyi zsemlemorzsát keverünk hozzá, hogy gyúrható állagú legyen, majd zsemlemorzsával meghintett felületre borítjuk, kisujjnyi vastagságúra ellapogatjuk, és egy nagyobb pogácsaszaggatóval vagy pohár szájával kiszaggatjuk. A lehulló széleket újra begyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk.
  4. Megforgatjuk zsemlemorzsában, és kevés zsíron, kis lángon mindkét oldalukon pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, majd tetszés szerint köretként vagy önálló ételként valamilyen mártogatóval együtt kínáljuk.























4 megjegyzés:

  1. Szívesen megkóstolnám ezt a túrófasírtot. :) Azt hiszem még sosem ettem hasonlót, de biztos vagyok benne, hogy ízlene. :) Nagyon jól mutatnak a kék tányérokon. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A fasírt már csak arra várt, hogy megnyomjam a küldésgombot. :) Tettem mellé tartárt és tejfölt is, hogy lehessen választani. Kéretik kikészíteni a tesótányérokat, mert ezek a kis huncutok csak azokon érzik jól magukat, amíg be nem puszilod őket. :D

      Törlés
    2. :D Épségben landoltak -könnyen ment az ismerős terepen-, bár nem sokáig tétlenkedtek, mert ugrottak a mártogatóba, aztán hopp, egy morzsa se maradt. :D

      Törlés
    3. :D Klassz! Örülök, hogy nem élték túl a napot. :D

      Törlés