2012. augusztus 7., kedd

Merci muffin aszalt sárgabarackkal és mazsolával





Írhatnám azt is, hogy „köszönöm, hogy vagy nekem!”, mert ezt a maradékokból készült sütikét sikerült jól eltalálni. A Merci csokit nem szeretem, kivétel a marcipános, ezért jónak láttam muffinba „elpazarolni”. Egy kis gyümölcs került még melléje, és így lett tökéletes.




Hozzávalók 12 darabhoz:

20 dkg finomliszt
2 ek. cukrozatlan kakaópor
1,5 tk. sütőpor
2 ek. kókuszreszelék
3 ek. mazsola
6-8 szem aszalt sárgabarack
10 dkg Merci csokoládé (vegyesen)
5 dkg fehér csokoládé
2 közepes tojás
12 dkg kristálycukor
0,8 dl napraforgóolaj
1 dl 20%-os tejföl
1 dl tej
vaj a forma kikenéséhez

elkészítés:

  1. A csokoládét és az aszalt sárgabarackot apró kockákra vágjuk, és a mazsolával együtt a sütőporral, kakaóporral, kókuszreszelékkel vegyített liszthez forgatjuk.
  2. A tojásokat a cukorral robotgéppel fehéredésig keverjük, hozzádolgozzuk az olajat, a tejet és a tejfölt, és beleforgatjuk a lisztkeveréket.
  3. A tésztamasszát elosztjuk a kivajazott muffintepsi mélyedéseiben, és előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba!). A kész süteményeket a formában kicsit hűlni hagyjuk, majd tortarácsra szedve teljesen kihűtjük.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeverés
sütési idő: kb. 20 perc






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése