2012. augusztus 7., kedd

Merci muffin aszalt sárgabarackkal és mazsolával







Írhatnám azt is, hogy „köszönöm, hogy vagy nekem!”, mert ezt a maradékokból készült sütikét sikerült jól eltalálni. A Merci csokit nem szeretem, kivétel a marcipános, ezért jónak láttam muffinba „elpazarolni”. Egy kis gyümölcs került még melléje, és így lett tökéletes.







Hozzávalók 12 darabhoz:

20 dkg finomliszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
1,5 tk sütőpor
2 ek kókuszreszelék
3 ek mazsola
6-8 szem aszalt sárgabarack
10 dkg Merci csokoládé (vegyesen)
5 dkg fehér csokoládé
2 közepes tojás
12 dkg kristálycukor
0,8 dl napraforgóolaj
1 dl 20%-os tejföl
1 dl tej
vaj a forma kikenéséhez

elkészítés:

  1. A lisztet, a sütőport, a kakaóport és a kókuszreszeléket egy tálban alaposan elkeverjük.
  2. A csokikat és az aszalt sárgabarackot apró kockákra vágjuk és a mazsolával együtt a lisztes keverékhez adjuk.
  3. A tojásokat a cukorral együtt robotgéppel fehéredésig keverjük, beleöntjük az olajat és a tejjel elkevert tejfölt is, és összekeverjük
  4. A száraz hozzávalókat beleöntjük a nedves keverékbe és fakanállal összeforgatjuk.
  5. A muffinformákat alaposan kikenjük vajjal, a tésztamasszával megtöltjük a mélyedéseket és a tepsit előmelegített sütőbe toljuk. Hurkapálcával ellenőrizzük, hogy megsültek-e már. A kész sütiket rácson hűlni hagyjuk.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
sütési idő: kb. 20 perc












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése