2012. augusztus 7.

Erdei gyümölcsös muffin csokidarabokkal





Ez a muffin elsősorban azért készült, mert Samy-től, egy nagyon kedves és önzetlen szakácstársamtól kaptam egy rakat muffinpapírt. Képes volt egy kis dobozkában elküldeni nekem, csak hogy ne szenvedjek hiányt. A dobozban mindenféle színű és mintájú kapszli figyelt. Be is indult a fantáziám tőlük. Megígértem Samy-nek, hogy ezentúl minden muffint a tőle kapott papírokban fogok megsütni. Szerencsére a családom imádja ezeket a kis tortácskákat, biztos nem fognak a ház körül kergetni, ha minden vasárnap sütök. Persze mindig más ízesítéssel ehetik majd. Nekem pedig minden egyes alkalommal eszembe fog jutni az, aki a papírokat küldte.

Hozzávalók 12 darabhoz:

Tésztához:
25 dkg liszt
1 púpozott ek. cukrozatlan kakaópor
2 tk. sütőpor
1/2 mk. szódabikarbóna
10 dkg étcsokoládé
2 tojás
15 dkg cukor
2 dl erdei gyümölcsös joghurt
1 dl olvasztott vaj
15 dkg erdei gyümölcskeverék

Mázhoz:
1 dl erdei gyümölcslé
porcukor (a mennyiség attól függ, hogy milyen világosra szeretnénk a mázat.)

elkészítés:

  1. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóporral és az apróra vágott étcsokoládéval.
  2. A tojásokat a cukorral felhabosítjuk, belekeverjük a joghurtot, a langyosra hűlt, olvasztott vajat, a gyümölcsöt (ha mirelit, akkor előbb kiolvasztjuk, és a lé nélküli gyümölcsöt használjuk), és beleforgatjuk a lisztes keveréket.
  3. A tésztamasszát elosztjuk a kivajazott (vagy muffinpapírral bélelt) tepsi mélyedéseiben, és előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba!). A formából kivéve, rácson hagyjuk kihűlni.
  4. A mázhoz a leszűrt (vagy készen vett) erdei gyümölcslébe annyi porcukrot keverünk, hogy híg, de ne túl folyós mázat kapjunk (a világosabb bevonatot szeretnénk, tegyünk bele több cukrot), és megmártjuk benne a sütemények tetejét. Száradás után tálaljuk.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: kb. 20 perc


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése