2012. augusztus 7., kedd

Erdei gyümölcsös muffin csokidarabokkal






Ez a muffin elsősorban azért készült, mert Samy-től, egy nagyon kedves és önzetlen szakácstársamtól kaptam egy rakat muffinpapírt. Képes volt egy kis dobozkában elküldeni nekem, csak hogy ne szenvedjek hiányt. A dobozban mindenféle színű és mintájú kapszli figyelt. Be is indult a fantáziám tőlük. Megígértem Samy-nek, hogy ezentúl minden muffint a tőle kapott papírokban fogok megsütni. Szerencsére a családom imádja ezeket a kis tortácskákat, biztos nem fognak a ház körül kergetni, ha minden vasárnap sütök. Persze mindig más ízesítéssel ehetik majd. Nekem pedig minden egyes alkalommal eszembe fog jutni az, aki a papírokat küldte.

Hozzávalók 12 darabhoz:

25 dkg liszt
1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
2 tk sütőpor
1/2 mk szódabikarbóna
10 dkg étcsokoládé
2 db tojás
15 dkg cukor
2 dl erdei gyümölcsös joghurt
1 dl olvasztott vaj
15 dkg erdei gyümölcskeverék

Mázhoz:
1 dl erdei gyümölcslé
porcukor (a mennyiség attól függ, hogy milyen világosra szeretnénk a mázat)

elkészítés:

  1. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóporral és az apróra vágott étcsokival elvegyítjük.
  2. Egy másik tálban a tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a joghurtot és az olvasztott, de nem meleg vajat.
  3. Ha fagyasztott erdei gyümölcs mixet használunk, akkor kiolvasztás után a levét lecsöpögtetjük és csak a gyümölcsöket keverjük bele a nedves masszába.
  4. A lisztes keveréket szépen adagolva beleforgatjuk a nedves elegybe.
  5. A tésztával megtöltjük a kivajazott vagy muffinpapírral bélelt mélyedéseket és a tepsit előmelegített sütőbe toljuk. 15 perc elteltével tűpróbázzuk és ha megsültek, a formából kivéve, rácson hagyjuk kihűlni.
  6. A mázhoz a leszűrt erdei gyümölcslébe annyi porcukrot keverünk, hogy híg, de ne túl folyós mázat kapjunk. (Ha világosabb bevonatot szeretnénk, még több cukrot teszünk a gyümölcslébe.) 
  7. A mázban megmártjuk a muffinok tetejét és száradni hagyjuk.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: kb. 20 perc




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése