2012. augusztus 7., kedd

Mascarponés amerikai palacsinta gyümölcsszósszal







Samy sütijeit nagyon csípem, mert már a fotói alapján kedvem szottyan elkészíteni sokmindent a receptjei közül. Eddig még sosem csalódtam azokban az édességekben, amiket az ő iránymutatásai szerint sütöttem meg. Itt van például ez a finomságos palacsinta. Ez az egyik nagy kedvencem az összes eddig elkészített desszert közül. És ebbe beletartozik bármi, ami konyhai édes ténykedéseim során kikerült a kezem alól.
Ez az amcsi palcsi mascarpone-krémmel valami fenomenális. A gyümiszósz meg csak még inkább fokozza az élvezeteket. A fotózás izgalmairól meg nem is beszélve – alig vártam, hogy kattogtathassam a gépet. Annyira tetszett Samy palacsinta fotója, hogy nem is agyaltam azon, hogyan lehetne másféleképpen lekapni. Ezért az enyém nagyon hasonlít az övére.







Hozzávalók 4 személyre:

Palacsintához:
1,5 dl tej
2 nagy tojás + 1 fehérje
4 dkg olvasztott vaj
1 ek méz
2 dkg porcukor
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor

Szószhoz:
20 dkg mirelit erdei gyümölcs
3-4 ek cukor

Krémhez:
25 dkg mascarpone
1 tojássárgája
1 ek cukor
1 ek méz

elkészítés:

  1. A tojásokat, a vajat, a mézet, a cukrot, a lisztet és a sütőport tálba tesszük és robotgéppel simára keverjük. Letakarva 1,5-2 órát pihentetjük.
  2. A sütés előtt lágy habbá verjük a fehérjét és a tésztába keverjük.
  3. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a közepére csurgatunk fél merőkanál tésztát. 1 percen belül kis buborékok jelennek meg a felszínen, ami azt jelzi, hogy meg kell fordítani. Kb. 1 perc alatt a másik oldalát is megsütjük.
  4. A gyümölcsszószhoz egy lábosban a gyümölcsöt a cukorral felmelegítjük és darabos szósszá főzzük.
  5. A krémhez habosra keverjük a tojássárgáját a cukorral, hozzáadjuk a mascarponét és egy kis mézet, és simára keverjük.
  6. Ha a palacsinta és a szósz kihűlt, rétegezzük a hozzávalókat: palacsinta, krém, szósz; a tetejére pedig teszünk még egy kis szószt.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése