2012. augusztus 7.

Mascarponés amerikai palacsinta gyümölcsszósszal





Samy sütijeit nagyon csípem, mert már a fotói alapján kedvem szottyan elkészíteni sokmindent a receptjei közül. Eddig még sosem csalódtam azokban az édességekben, amiket az ő iránymutatásai szerint sütöttem meg. Itt van például ez a finomságos palacsinta. Ez az egyik nagy kedvencem az összes eddig elkészített desszert közül. És ebbe beletartozik bármi, ami konyhai édes ténykedéseim során kikerült a kezem alól.
Ez az amcsi palcsi mascarpone-krémmel valami fenomenális. A gyümiszósz meg csak még inkább fokozza az élvezeteket. A fotózás izgalmairól meg nem is beszélve – alig vártam, hogy kattogtathassam a gépet. Annyira tetszett Samy palacsinta fotója, hogy nem is agyaltam azon, hogyan lehetne másféleképpen lekapni. Ezért az enyém nagyon hasonlít az övére.





Hozzávalók 4 személyre:

Palacsintához:
1,5 dl tej
2 nagy tojás + 1 fehérje
4 dkg olvasztott vaj
1 ek. méz
2 dkg porcukor
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor

Szószhoz:
20 dkg mirelit erdei gyümölcs
3-4 ek. cukor

Krémhez:
25 dkg mascarpone
1 tojássárgája
1 ek. cukor
1 ek. méz

elkészítés:

  1. A tojásokat a vajjal, a mézzel, a cukorral, a liszttel és a sütőporral robotgéppel simára keverjük, majd letakarva 1,5-2 órát pihentetjük. A tojásfehérjét lágy habbá verjük, és a tésztához forgatjuk.
  2. Fél merőkanál tésztát a serpenyőben felhevített olaj közepére csorgatunk, és 1 perc elteltével, amikor a tészta felszíne már buborékos, megfordítjuk. Kb. 1 perc alatt a másik oldalát is megsütjük. Így járunk el a többi tésztával is. Kihűtjük.
  3. A gyümölcsszószhoz a gyümölcsöt a cukorral lábasban felmelegítjük, és darabos szósszá főzzük. Hűlni hagyjuk.
  4. A krémhez a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a mascarponét, a mézet, és simára dolgozzuk.
  5. A palacsintákat a krémmel és a szósszal felváltva rétegezzük és tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése