2012. augusztus 7.

Csokis-mascarponekrémes palacsinta





Ezt az édességet egyszerre készítettem az erdei gyümölcsös-mascarponés palacsintával, és miután azokat bepusziltam, nem tudtam nemet mondani a csokisaknak sem.
A krémbe keverhetünk 1 tojást is, és miután palacsintába töltöttük, sütőben megsüthetjük.

Hozzávalók 2 személyre:

4 palacsinta
 

Krémhez:
1 doboz (125 g) mascarpone
2 dkg étcsokoládé
1 ek. porcukor
1/2 cs. Bourbon vaníliás porcukor

Tálaláshoz:
csokoládészósz
porcukor
2 ek. pirított mandulaforgács
1-2 kocka reszelt étcsokoládé (pl.
meggyes-chilis)

elkészítés:

  1. Elkészítjük a palacsintatésztát.
  2. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, és a porcukrokkal együtt a mascarponéhoz keverjük.
  3. A palacsintákat megtöltjük a krémmel, és tetszés szerint meghajtogatjuk.
  4. Személyenként 2 palacsintát tányérra teszünk, a tetejüket megszórjuk pirított mandulaforgáccsal, meglocsoljuk csokoládészósszal, és porcukorral, reszelt csokoládéval hintve tálaljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése