2012. augusztus 7., kedd

Csokis-mascarponekrémes palacsinta






Ezt az édességet egyszerre készítettem az erdei gyümölcsös-mascarponés palacsintával, és miután azokat bepusziltam, nem tudtam nemet mondani a csokisaknak sem.
A krémbe keverhetünk 1 tojást is, és miután palacsintába töltöttük, sütőben megsüthetjük.


Hozzávalók 2 személyre:

4 db palacsinta

Csokis mascarponekrémhez:
125 g mascarpone
20 g étcsoki
1 ek porcukor
1/2 cs. Bourbon vaníliás cukor

Díszítéshez:
néhány csepp csokiszósz
kevés porcukor
1 ek mandulaforgács
kevés meggyes-chilis csoki

elkészítés:

  1. Az erdei gyümölcsös-mascarponés palacsinta receptjében leírtak alapján elkészítjük a palacsintatésztát.
  2. A csokit gőz fölött felolvasztjuk, hozzáöntjük a mascarponéhoz és belekeverjük a cukrokat.
  3. A palacsintákat megtöltjük a krémmel és tetszés szerint hajtogatjuk.
  4. A mandulát száraz serpenyőben kis lángon enyhén megpirítjuk, majd a csokiszósszal és porcukorral díszített palacsintára szórjuk, és a tetejére meggyes-chilis csokit reszelünk.
 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése