Ezt az édességet egyszerre készítettem az erdei gyümölcsös-mascarponés palacsintával, és miután azokat bepusziltam, nem tudtam nemet mondani a csokisaknak sem.
A krémbe keverhetünk 1 tojást is, és miután palacsintába töltöttük, sütőben megsüthetjük.
A krémbe keverhetünk 1 tojást is, és miután palacsintába töltöttük, sütőben megsüthetjük.
4 palacsinta
Krémhez:
1 doboz (125 g) mascarpone
2 dkg étcsokoládé
1 ek. porcukor
1/2 cs. Bourbon vaníliás porcukor
Tálaláshoz:
csokoládészósz
porcukor
2 ek. pirított mandulaforgács
1-2 kocka reszelt étcsokoládé (pl. meggyes-chilis)
elkészítés:
- Elkészítjük a palacsintatésztát.
- A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, és a porcukrokkal együtt a mascarponéhoz keverjük.
- A palacsintákat megtöltjük a krémmel, és tetszés szerint meghajtogatjuk.
- Személyenként 2 palacsintát tányérra teszünk, a tetejüket megszórjuk pirított mandulaforgáccsal, meglocsoljuk csokoládészósszal, és porcukorral, reszelt csokoládéval hintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése