2012. augusztus 10., péntek

Krumplisaláta csiperkegombával







Amióta gombával is merek ügyködni a konyhában, lassan készülnek a gombát tartalmazó ételek. Persze nem nekem, mert én még nem jutottam odáig, hogy megkedveljem ezt a furán ruganyos húsú valamit. Ezúttal mustáros-tejfölös krumplival készítettem, ez lett a köret a sima főtt virslihez.

Hozzávalók 1 személyre:

4 kis szem krumpli
1 kis fej vöröshagyma
2 bébiuborka
néhány szelet konzerv csiperkegomba
1 ek mustár
1 ek tejföl
1 mk csípős paprikakrém

pár csepp citromlé

elkészítés:

  1. A krumplit meghámozzuk, 0,5 cm-es szeletekre vágjuk, puhára főzzük, majd leszűrjük és jól lecsepegtetjük.
  2. A hagymát megtisztítjuk és vékony karikákra szeljük. A gombát feldaraboljuk; az uborkát karikákra vágjuk.
  3. Egy tálban elkeverjük a mustárt a tejföllel és a citromlével, és hozzáforgatjuk a feldarabolt hozzávalókat.
  4. Pár órára vagy 1 napra hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Grillezett húsokhoz vagy virslihez kínáljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése