Amióta gombával is merek ügyködni a konyhában, lassan készülnek a gombát tartalmazó ételek. Persze nem nekem, mert én még nem jutottam odáig, hogy megkedveljem ezt a furán ruganyos húsú valamit. Ezúttal mustáros-tejfölös krumplival készítettem, ez lett a köret a sima főtt virslihez.
Hozzávalók 1 személyre:
4 kis szem krumpli
1 kis fej vöröshagyma
2 bébiuborka
néhány szelet konzerv csiperkegomba
1 ek. mustár
1 ek. tejföl
1 mk. csípős paprikakrém
só
pár csepp citromlé
elkészítés:
- A krumplit meghámozzuk, 0,5 cm-es szeletekre vágjuk, puhára főzzük, majd leszűrjük és jól lecsepegtetjük.
- A hagymát megtisztítjuk és vékony karikákra szeljük. A gombát feldaraboljuk, az uborkát karikákra vágjuk.
- A mustárt elkeverjük a tejföllel, a citromlével, és hozzáforgatjuk a feldarabolt hozzávalókat.
- Pár órára vagy 1 napra hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Grillezett húsokhoz vagy virslihez kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése