2012. augusztus 10., péntek

Burgonyasaláta húskarikákkal






Ez a sali az én büszkeségem. Azok a hústekercsből származó kis karikák nagyon cukik lettek, és a fotóval is elégedett vagyok. Az „emböröm” is jól lakott tőle, és nagyon ízlett neki. Nem is írok róla többet, mert csak dicsérni tudnám. :)


Hozzávalók 1 személyre:

4 kis szem krumpli (hámozva 25 dkg)
10-15 dkg hústekercs (nálam 3 kis göngyölt csirke a maradék saslikból)
1 kis paradicsom
3 bébiuborka
½ kaliforniai paprika
pár szelet lila hagyma
Provence-i fűszerkeverék
1 ek napraforgóolaj
1 tk szezámmag

elkészítés:

  1. A krumplit meghámozzuk, fél cm vastag szeletekre vágjuk, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. (Ügyeljünk arra, hogy ne főjön szét!)
  2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, rátesszük a krumpliszeleteket, sózzuk, fűszerezzük és mindkét oldalukon átpirítjuk. Hűlni hagyjuk.
  3. A húst és az uborkát karikákra szeljük; a paprikát felkockázzuk; a paradicsomot cikkekre vágjuk és felezzük; a hagymát vékonyra szeljük. 
  4. Egy tálkában rétegesen lerakjuk a hozzávalókat, ha szükséges még sózzuk és az egészet meghintjük szezámmaggal.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése