Ez a sali az én büszkeségem. Azok a hústekercsből származó kis karikák szerintem nagyon cukik lettek. :) Az „emböröm” is jól lakott tőle, és nagyon ízlett neki. Nem is írok róla többet, mert csak dicsérni tudnám. :D
Hozzávalók 1 személyre:
4 kis szem krumpli (hámozva 25 dkg)
10-15 dkg hústekercs (nálam 3 kis göngyölt csirke a maradék saslikból)
1 kis paradicsom
3 bébiuborka
½ kaliforniai paprika
pár szelet lila hagyma
Provence-i fűszerkeverék
só
1 ek. napraforgóolaj
1 tk. szezámmag
elkészítés:
- A krumplit meghámozzuk, fél cm vastag szeletekre vágjuk, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. (Ügyeljünk arra, hogy ne főjön szét!)
- Egy serpenyőben olajat hevítünk, rátesszük a krumpliszeleteket, sózzuk, fűszerezzük és mindkét oldalukon átpirítjuk. Hűlni hagyjuk.
- A húst és az uborkát karikákra szeljük; a paprikát felkockázzuk; a paradicsomot cikkekre vágjuk és felezzük; a hagymát vékonyra szeljük.
- Egy tálkában rétegesen lerakjuk a hozzávalókat, ha szükséges még sózzuk, és az egészet meghintjük szezámmaggal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése