2012. augusztus 10.

Burgonyasaláta húskarikákkal





Ez a sali az én büszkeségem. Azok a hústekercsből származó kis karikák szerintem nagyon cukik lettek. :) Az „emböröm” is jól lakott tőle, és nagyon ízlett neki. Nem is írok róla többet, mert csak dicsérni tudnám. :D

Hozzávalók 1 személyre:

4 kis szem krumpli (hámozva 25 dkg)
10-15 dkg hústekercs (nálam 3 kis göngyölt csirke a maradék saslikból)
1 kis paradicsom
3 bébiuborka
½ kaliforniai paprika
pár szelet lila hagyma
Provence-i fűszerkeverék

1 ek. napraforgóolaj
1 tk. szezámmag

elkészítés:

  1. A krumplit meghámozzuk, fél cm vastag szeletekre vágjuk, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. (Ügyeljünk arra, hogy ne főjön szét!)
  2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, rátesszük a krumpliszeleteket, sózzuk, fűszerezzük és mindkét oldalukon átpirítjuk. Hűlni hagyjuk.
  3. A húst és az uborkát karikákra szeljük; a paprikát felkockázzuk; a paradicsomot cikkekre vágjuk és felezzük; a hagymát vékonyra szeljük.
  4. Egy tálkában rétegesen lerakjuk a hozzávalókat, ha szükséges még sózzuk, és az egészet meghintjük szezámmaggal.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése