Ajándékba
kaptam egy szakácskönyvet, és ebből mazsolázgattam ki a nekem tetsző
recepteket. Elsőként ezt az ételt készítettem el, mert nagyon kíváncsi
voltam az alma-hagyma együttes ízére. Érdekes, pikáns ízű szendvics ez, jó
kis kalandtúra az én konzervatív gyomromnak.
Hozzávalók 2 személyre:
1 fej lila hagyma
1 savanykás alma
3-4 ek. olívaolaj
2 ek. balzsamecet
1 csapott ek. barna cukor
só
őrölt fekete bors
fél bagett
elkészítés:
- A hagymát vékony karikákra vágjuk, serpenyőben, fedő alatt 2 evőkanál olívaolajon megpároljuk, majd fedő nélkül pirítjuk tovább.
- A meghámozott, kimagozott almát kis kockákra aprítjuk, majd a hagymához hozzáadva, rövid ideig pároljuk.
- Meglocsoljuk balzsamecettel, cukorral édesítjük, sóval, borssal fűszerezzük, és készre pároljuk.
- A bagettet ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, felhevített olívaolajon ropogósra sütjük, és ráhalmozzuk a feltétet. Azon melegében kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése