2012. augusztus 10., péntek

Almás-hagymás crostini





Ajándékba kaptam egy szakácskönyvet, és ebből mazsolázgattam ki a nekem tetsző recepteket. Elsőként ezt az ételt készítettem el, mert nagyon kíváncsi voltam az alma-hagyma együttes ízére. Érdekes, pikáns ízű előétel ez, jó kis kalandtúra az én konzervatív gyomromnak.
Ebből az almás-hagymás keverék mennyiségéből 4 szelet gyökérbagettet vagy 8 szelet hosszú bagettet lehet megkenni. Célszerű melegen tálalni, de ha csak a bagettet készítjük frissen, úgy is finom.

Hozzávalók 2 személyre:

1 közepes fej lila hagyma
1 db savanykás alma
3-4 ek. olívaolaj
2 ek. balzsamecet
1 csapott ek. barna cukor

őrölt fekete bors
fél bagett

elkészítés:

  1. A hagymát vékony karikákra vágjuk, serpenyőben az olívaolajon fedő alatt megpároljuk, majd fedő nélkül is pirítjuk kicsit.
  2. A meghámozott, kimagozott almát kis kockákra aprítjuk, majd a hagymához hozzáadva, rövid ideig pároljuk.
  3. A hagymás almát meglocsoljuk balzsamecettel, megszórjuk cukorral, valamint sózzuk, borsozzuk és készre pároljuk.
  4. A bagettet ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és a maradék olajon ropogósra sütjük. (Ha szükséges, adunk még hozzá olívaolajat). A kis crostini szeletekre ráhalmozzuk az almás-hagymás keveréket és tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése