2012. augusztus 3.

Hús fokhagymás túróban





Ez az étel eredetileg sertéshúsból készül, és csak a hússzeletek tetejére kell fűszeres túrót tenni, majd pedig sütőben készre sütni. Mivel a Kedvesem csak csirkét eszik, ezért átalakítottam, sőt a túró mennyiségét és ízesítését is megváltoztattam. A hús így most tejfölös-fokhagymás túróban fürdik.
Hagymás-borsos krumplipüré illik hozzá a legjobban, ami úgy a legízletesebb, ha a húson lévő túrós masszát is rászedjük a tetejére. Kifőtt tésztával vagy akár rizzsel is fogyaszthatjuk.




Hozzávalók 3 személyre:

1 nagyobb egész csirkemellfilé (vagy 6 szelet sertéskaraj)
25 dkg túró
2-3 ek. tejföl
6 gerezd zúzott fokhagyma
Kotányi grill klasszikus fűszerkeverék
őrölt fekete bors
liszt
kevés mangalicazsír a sütéshez

elkészítés:

  1. A húst vékony szeletekre vágjuk, jól beszórjuk a grillfűszerrel és ízlés szerint borssal, majd kb. 15 perc elteltével a hússzeleteket mindkét oldalukon lisztbe mártjuk.
  2. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a zsírt és a húst félig (vagy akár teljesen is) kisütjük.
  3. Egy tálban villával összetörjük a túrót és elkeverjük a tejföllel, a fokhagymával, valamint azzal a kevés zsiradékkal, amiben a hús kisült.
  4. Egy jénai tálba annyi tejfölös-fokhagymás-túrós szaftot kanalazunk, hogy a hússzeletek szépen belesüppedjenek, majd a maradék masszát is rásimítjuk a tetejére. (Ha csak kisebb tálunk van, akkor rétegezve is tehetjük a húsokat: egy sor szaft, egy sor hús, egy sor szaft.)
  5. Forró sütőben addig sütjük, míg a túró már pirulni kezd a tetején.
sütési hőfok: 180-200ºC
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: kb. 40 perc






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése